Francúzsko na MS vo futbale 2022: Ktorých hráčov sa oplatí sledovať?

Olivier Giroud a Kylian Mbappé.
Olivier Giroud a Kylian Mbappé. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|20. nov 2022 o 16:15

Aké sú najväčšie mená v nominácii Francúzska na MS vo futbale 2022?

MS vo futbale 2022 sa hrajú od 20. novembra do 18. decembra v Katare. Francúzsko je súčasťou skupiny D.

Ktorých hráčov Francúzska sa oplatí sledovať?

Hugo Lloris (35 rokov, brankár, Tottenham)

Lloris odohral v reprezentačnom drese 139 zápasov, z toho bol v 115 kapitánom, čím sa stal neoddeliteľnou súčasťou tímu.

Na tomto šampionáte môže prekonať rekord v počte odohratých stretnutí za Francúzsko, ktorý drží Lilian Thuram s počtom 142.

Spoľahlivý brankár Tottenhamu si drží svoj post už jedenástu sezónu v tomto klube a v posledných dvoch sezónach odohral všetkých 38 ligových zápasov.

Má dres s číslom 1 a mal by byť aj jednotkou medzi žrďami vďaka jeho skúsenostiam, spoľahlivosti a dôslednosti.

Kylian Mbappe (23 rokov, útočník, Paris Saint-Germain)

Útočné eso Parížu Saint-Germain v uplynulej sezóne získal svoj piaty titul vo francúzskej Ligue 1 a stal sa prvým hráčom v histórii najvyššej francúzskej ligy, ktorému sa podarilo skórovať najvyšší počet gólov a asistovať k nemu v jednej sezóne (28 gólov, 17 asistencií).

Štvornásobný najlepší strelec francúzskej najvyššej ligy má dobre našliapnuté aj k zisku prvenstva v aktuálnej sezóne 2022/23, keď po 14 odohratých zápasoch je na čele rebríčka s 12 gólmi.

Mbappe má na svojom konte už 59 reprezentačných štartov, kedy skóroval 28-krát. Tento ešte len 23-ročný útočník a je takmer isté, že sa stane najlepším strelcom francúzskej histórie (momentálne Thierry Henry s 51 gólmi).

Od najlepšieho hráča do 21 rokov na predchádzajúcich MS 2018 v Rusku a zároveň aj strelca posledného francúzskeho gólu zo záverečného turnaja sa očakáva, že nadviaže na svoje výkony, a tým napomôže k obhajobe titulu svojej krajiny. 

Kompletnú nomináciu Francúzska nájdete na tomto odkaze >>>

Nachádzate sa tu:
Domov»MS vo futbale 2022»Francúzsko na MS vo futbale 2022: Ktorých hráčov sa oplatí sledovať?