Tohtoročnú Tour de France nedokončil. Tony Martin prestúpi do Lotto NL-Jumbo

Cyklisti používajú v časovkách špeciálne bicykle. Na snímke jeden z najlepších časovkárov na svete Tony Martin počas časovky na Tour de France 2017 v nemeckom Düsseldorfe.
Cyklisti používajú v časovkách špeciálne bicykle. Na snímke jeden z najlepších časovkárov na svete Tony Martin počas časovky na Tour de France 2017 v nemeckom Düsseldorfe. (Autor: TASR/AP)
SITA|14. aug 2018 o 11:36

Momentálne prežíva výsledkovo najslabšie obdobie kariéry.

ZOETERMEER. Nemecký cyklista Tony Martin by mal v nasledujúcej sezóne nastupovať v drese holandského tímu Lotto NL-Jumbo.

Informoval o tom špecializovaný portál Cycling News, podľa ktorého sa potvrdí prestup časovkárskeho špecialistu začiatkom septembra.

Vedenie družstva zatiaľ príchod skúseného pretekára nekomentovalo.

Tridsaťtriročný Martin pôsobí od vlaňajška v zoskupení Kaťuša-Alpecin, no momentálne prežíva výsledkovo najslabšie obdobie kariéry.

V priebehu necelých dvoch sezón si pripísal iba tri víťazstvá, z toho dvakrát ovládol domáci šampionát v časovke.

Štvornásobný majster sveta v jazde proti chronometru nazbieral dovedna 65 profesionálnych triumfov a absolvoval už 16 štartov na Grand Tour.

Doposiaľ posledný sa preňho skončil predčasne. Na júlovej Tour de France utrpel zlomeniu stavcov a dátum jeho návratu do pelotónu je nejasný.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Tour de France»Tohtoročnú Tour de France nedokončil. Tony Martin prestúpi do Lotto NL-Jumbo