Toni odporúča Juventusu kúpiť Ribéryho

SITA|17. feb 2009 o 17:49

Útočník nemeckého futbalového klubu Bayern Mníchov Luca Toni odporučil talianskemu Juventusu Turín, aby neváhal angažovať francúzskeho stredopoliara Francka Ribéryho.

MNÍCHOV.

Vedenie "starej dámy" hľadá náhradu za českého krídelníka Pavla Nedvěda, ktorý s najväčšou pravdepodobnosťou ukončí po sezóne 2008/09 svoju bohatú kariéru. V súvislosti s posilnením turínskeho klubu sú skloňované veľké hviezdy ako napríklad David Silva z FC Valencia, Diego z Werderu Brémy či Ivan Rakitič zo Schalke 04 Gelsenkirchen.

Tridsaťjedenročný taliansky zakončovateľ Toni radí trénerovi Juventusu Claudiovi Ranierimu, aby svoju pozornosť obrátil na francúzskeho tvorcu hry Ribéryho.

"Nedvěd je skvelým futbalistom, ale Ribéry ešte lepším. V Bayerne hráva na svojom obľúbenom poste - ľavom krídle. Určite by bol adekvátnou náhradou za Nedvěda. Myslím si, že za pár rokov bude najkvalitnejším na svete," vyhlásil Toni v rozhovore pre denník Tuttosport. V médiách sa v ostatných dňoch objavili informácie, že 25-ročný záložník Ribéry zostane v Mníchove, Toni to však vidí inak. "Neustále sa ma vypytuje na Serie A. Je veľmi zvedavý, dokonca sa už začal učiť po taliansky," uzavrel Toni.

Nachádzate sa tu:
Domov