Tatar sa nehodí do tímu, ktorý bojuje o Stanleyho pohár, myslí si expert

Tomáš Tatar.
Tomáš Tatar. (Autor: TASR/AP)
SITA|19. máj 2023 o 15:52

Tomáš Tatar nemá dobrú bilanciu v play-off NHL, aj keď v ňom hral už sedemkrát.

BRATISLAVA. Slovenskému hokejového útočníkovi Tomášovi Tatarovi z tímu New Jersey Devils v zámorskej NHL sa v bojoch o Stanleyho pohára nikdy veľmi nedarilo, čo by mu mohlo uškodiť počas tohto leta.

Tridsaťdvaročnému vicemajstrovi sveta z roku 2012 po aktuálnej sezóne skončí zmluva s "diablami" a stane sa voľným hráčom.

Výkonmi v základnej časti si pýtal novú, no v play-off ich opäť nepotvrdil.

Zámorský expert Dom Luszczyszyn z magazínu The Athletic zostavil rebríček 50 potenciálnych neobmedzených voľných hráčov z celej profiligy na základe ich kvality.

Tatara zaradil do kategórie hráčov vhodných do nižších útokov a jeho hodnotu odhadol na 3,7 milióna dolárov.

Predpovedá, že by mohol podpísať zmluvu na štyri roky s priemerným platom 4,3 milióna USD. Slovákovi končí dvojročný kontrakt v celkovej hodnote 9 miliónov dolárov.

"Je to perfektný hráč na to, aby pomohol tímu dostať sa do play-off vďaka svojej silnej schopnosti herne nabudiť mužstvo.

V play-off je však nulový. V doterajších 52 zápasoch v tejto fáze nazbieral iba 13 bodov. Je prínosom pre papierovo slabší tím, ale nie pre ašpiranta na titul," myslí si odborník o Tatarovi, ktorý zatiaľ nemá angažmán pre nasledujúci ročník.

Tomáš Tatar si zahral v play-off NHL doposiaľ sedemkrát - v troch sezónach ako hráč Detroitu Red Wings, dva razy v drese Montrealu Canadiens a raz s Vegas Golden Knights aj New Jersey Devils.

V roku 2018 sa s vtedajším nováčikom súťaže z Las Vegas predstavil až vo finále Stanleyho pohára, celkovo však vo vyraďovacej časti odohral len osem duelov.

Pred dvomi rokmi bol na súpiske Montrealu pri jeho ceste do finále play-off, no nastúpil len v prvom kole.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Tatar sa nehodí do tímu, ktorý bojuje o Stanleyho pohár, myslí si expert