Slovan ovládol veľké derby, pred zaplnenými tribúnami zdemoloval Košice

Radosť hráčov Slovana.
Radosť hráčov Slovana. (Autor: TASR)
SITA|14. jan 2020 o 21:05

Slovanisti rozhodli už v druhej tretine.

BRATISLAVA. Hokejisti Košíc prvýkrát od 17. novembra 2019 nezískali v Tipsport lige 2019/2020 ani bod. Oceliari totiž v utorkovom predohrávanom súboji 47. kola prehrali na ľade Slovana Bratislava vysoko 1:6.

Jediný gól hostí zaznamenal v 31. min Dávid Skokan, ktorý skorigoval na priebežných 1:2. Slovan sa ziskom troch bodov priblížil k svojmu utorkovému súperovi na rozdiel dvoch bodov, má však na svojom konte o jeden duel viac ako Košice.

Košice zostali na čele tabuľky s jednobodovým náskokom pred majstrovskou Banskou Bystricou a "barani" odohrali o jeden zápas menej.

Šesť utorkových gólov Slovana dosiahlo šesť rôznych strelcov - skóre otvoril Patrik Bačik, na 2:0 zvýšil Jakub Urbánek, tretí zásah pridal Tomáš Matoušek, štvrtý Milan Kytnár, piaty Radovan Bondra a šiesty v poslednej minúte duelu legionár Joe Basaraba.

V druhom utorkovom súboji sa dlho zdalo, že Nové Zámky zostanú bez bodu, no v Budapešti na ľade MAC vyrovnal 70 sekúnd pred treťou sirénou Václav Stupka a v extra päťminútovke zariadil triumf hostí Tomáš Pospíšil.

Slovan - Košice 6:1 (0:0, 3:1, 3:0)

Góly: 23. Bačik (Puliš), 28. Urbánek (Kytnár, St. Pierre), 37. Matoušek (Sersen, Abdul), 55. Kytnár (Sersen, Basaraba), 56. R. Bondra (Šedivý), 60. Basaraba (R. Bondra) - 31. D. Skokan (Květoň)

Slovan Bratislava: Brust - Bačik, Sersen, Štajnoch, Meszároš, Šedivý, Kučný, Demo - Puliš, Zigo, Abdul - Basaraba, St. Pierre, Bondra - Kukumberg, Kytnár, Matoušek - Jendek, Urbánek, Žitný - Petráš

HC Košice: Košarišťan - Růžička, Slovák, Koch, Pavlin, Repe, Čížek, Zeleňák - Haščák, Skokan, Květoň - Klhůfek, Chovan, Belluš - Suja, Bortňák, Rapáč - Jokeľ, Eliáš, Milý

Hlasy

Peter Draisaitl, tréner Košíc: "Pripadal som si, ako keď muži hrajú proti deťom. S výnimkou gólu sme nevyhrali jediný súboj. Výsledok je len logickým vyústením toho, čo sa dialo na ľade. Čaká to na každého, dnes sme to boli my. Verím, že to pre nás bude efektívne v tom, že si niektorí uvedomia, že tak dobrí ako vyzeráme, zďaleka nie sme."

Roman Stantien, tréner Slovana: "Prvá tretina bola opatrná, tímy sa oťukávali. Potom sa nám podarilo dať góly v presilovkách a aj keď sme dostali gól, dokázali sme súpera zlomiť. Teší ma, že sa mužstvo zomklo, odohrali sme parádny zápas."

Patrik Bačik, strelec prvého gólu v zápase: "V prvej tretine to bolo vyrovnané, potom sme prevzali iniciatívu. V tretej tretine sa nám podarilo dať ešte nejaké góly, takže si myslím, že sme napokon zvíťazili zaslúžene."

Dávid Skokan, strelec jediného gólu Košíc: "Pre nás to bol nešťastný zápas, pretože sme dali kontaktný gól, ale potom sme dostali ďalšie. Výsledok je aký je, ale hra tomu nezodpovedala. Ale ideme ďalej, čaká nás ďalší zápas."

Budapešť - Nové Zámky 3:4 po predĺžení (0:0, 3:2, 0:1 - 0:1)

Góly: 26. Terbócs (Orban), 37. Bodó (McNally, Orban), 38. Orban (Bugár, Bodó) - 30. Hatala (Ordzovenský, Pospíšil), 40. Stupka (Ordzovenský), 59. Stupka (Hruška), 64. T. Pospíšil (Drtina, Stupka)

Rozhodovali: Výleta, Tvrdoň - Jurčiak, Krajčík, vylúčení: 11:7 na 2 min., navyše Orbán 10 min za vrazenie na mantinel, McNally 10 min za pästný súboj - Rogoň 10 min za napadnutie hlavy a krku, Pavúk 10 min za pästný súboj, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 360 divákov.

MAC Budapešť: Bernard - Pozsgai, McNally, Orbán, Carlisle, Fejes, Garát, Loczi, Bugár - Sofron, Langkow, Klempa - Terbócz, Stretch, Orban - Bodó, Pitt, Kreisz - Szigeti, Majoross, Szücs

HC Mikron Nové Zámky: Pavlas - Hatala, Ordzovenský, Drtina, Fereta, Pavúk, Mikuš - Pospíšil, Bajtek, Stupka - Obdržálek, Holovič, Jurík - Števuliak, Fábry, Andrisík - Mikula, Huška, Rogoň

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Slovan ovládol veľké derby, pred zaplnenými tribúnami zdemoloval Košice