Úradujúci majster z Bystrice je v semifinále, Detva končí na ôsmom mieste

Zľava: Tomáš Matoušek HC ‘05 iClinic Banská Bystrica, Jozef Sládok z HC 07 Detva a Marek Bartánus z HC ‘05 iClinic Banská Bystrica počas piateho štvrťfinálového zápasu play-off hokejovej Tipsport ligy medzi HC ‘05 iClinic Banská Bystrica - HC 07 Detva. Banská Bystrica, 17. marec 2019.
Zľava: Tomáš Matoušek HC ‘05 iClinic Banská Bystrica, Jozef Sládok z HC 07 Detva a Marek Bartánus z HC ‘05 iClinic Banská Bystrica počas piateho štvrťfinálového zápasu play-off hokejovej Tipsport ligy medzi HC ‘05 iClinic Banská Bystrica - HC 07 Detva. Banská Bystrica, 17. marec 2019. (Autor: Peter Rusko SITA)
Sportnet|17. mar 2019 o 21:40

Bystričania nebudú v semifinále chýbať šiestu sezónu po sebe.

BANSKÁ BYSTRICA. Hokejisti Banskej Bystrice zdolali v nedeľňajšom piatom zápase štvrťfinálovej série Kaufland play off Tipsport ligy 2018/19 hráčov Detvy 4:0 a zabezpečili si postup do semifinále.

O úvodný gól duelu sa v 13. min postaral Mário Lunter, ktorý individuálnu akciu zakončil strelou medzi betóny Romana Petríka. V 24. min na neho nadviazal Tomáš Zigo a definitívne zlomil Detvu počas jej vlastnej presilovky v 37. min Patrik Lamper.

Tretia tretina bola už len formalitou. Hostia sa na väčší tlak nezmohli a ešte raz inkasovali z hokejky Tomáša Ziga. Banská Bystrica triumfovala v sérii 4:1 na zápasy a v semifinále nebude chýbať šiestu sezónu po sebe.

Naopak, hokejisti Detvy nedeľňajším zápasom ukončili sezónu na ôsmom mieste.

Tipsport liga 2018/2019 - štvrťfinále play off:

HC '05 iClinic Banská Bystrica - HC 07 Detva 4:0 (1:0, 2:0, 1:0)

Góly: 13. Lunter (K. Sloboda, Zigo), 24. Zigo (Lunter, Asselin), 37. Lamper (Kabáč), 48. Zigo (Lunter, Asselin)

Vylúčení: 3:2 na 2 min, presilovky: 0:0, oslabenia: 1:0, rozhodovali: Stano, Adamec - Gajan, Smrek, 2747 divákov

Banská Bystrica: Williams - K. Sloboda, Southorn, Kubka, Ďatelinka, V. Mihálik, Nemčík, Biro, Glenn - Asselin, Zigo, Lunter - Bartánus, A. Šťastný, Šoltés - Lamper, Koper, Kabáč - Gabor, Češík, Matoušek

Detva: R. Petrík - Sládok, Golian, Betker, Martin Chovan, D. Jendroľ, Gachulinec, Kuklev, F. Fekiač - J. Žilka, V. Fekiač, R. Gašpar - Puliš, McLean, Ščurko - Tibenský, Murček, Z. Král - T. Török, M. Surový, Martin Ďaloga

Konečný výsledok série: 4:1, do semifinále postúpila Banská Bystrica.

Hlasy po zápase

Josef Turek, tréner Detvy: "Dnes sme boli vyrovnaným súperom iba v prvej tretine. Potom sme už strácali v herných činnostiach, nedali sme znovu gól a to rozhodlo o našej prehre. Bol to už tretí zápas po sebe, čo sme nestrelili gól. Zdolal nás silnejší tím. Chcem mu pogratulovať k postupu. My si vážime, že sme mohli proti tak kvalitnému bystrickému mužstvu vôbec hrať tieto play-off zápasy. Niektorí hráči to skúsili po prvýkrát v živote. Aj keď sme prehrali sériu, tak chcem mojich zverencov a brankára pochváliť. Dreli, dali do toho všetko, do tretieho zápasu série sme boli Bystričanom vyrovnaným súperom, potom od štvrtého už dominoval na ihrisku a zaslúžene vyhral."

Dan Ceman, tréner Banskej Bystrice: "Detva odohrala s nami dobrú sériu, urobila kus práce, hlavne na konci sezóny. Mali sme to teda ťažké, ale hlavne mentálne sme to zvládli. Faille nám vypadol včera, Surový dnes ráno, no chalani sa s tým vyrovnali veľmi dobre a odohrali výborný zápas. Hlavne Zigova lajna s Asselinom a Lunterom. Táto trojica rozhodla celé stretnutie. Od kedy sme však hrali 'osobku' na prvý útok Detvy s Češíkom a jeho krídlami, tak nám súper nedal gól. Odviedli teda skvelú prácu, aj v tomto sa séria zlomila."

Tomáš Zigo, autor dvoch gólov B. Bystrice: "Vyhrali sme 4:0, čo je super, opäť na nulu, čo svedčí o našej dobrej obrane i brankárovi. Séria sa vyvíjala dobre, okrem druhého zápasu doma. Mne sa strelecky darí, chalani mi dobre prihrávajú, dúfam, že to bude takto ďalej pokračovať. Dôležité je, že som zdravý. Teraz si trochu oddýchneme a už sa tešíme na semifinále."

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Úradujúci majster z Bystrice je v semifinále, Detva končí na ôsmom mieste