Žilina musela doma proti Michalovciam otáčať, nakoniec zvádla aj druhý zápas baráže

Osud žilinského hokeja ostáva nejasný. Ilustračné foto.
Osud žilinského hokeja ostáva nejasný. Ilustračné foto. (Autor: Erika Ďurčová TASR)
Sportnet|13. mar 2019 o 20:27

Víťazný gól strelil v 44. min Rudolf Huna.

ŽILINA. Obhajca tipsportligovej miestenky zo Žiliny uspel aj v druhom stretnutí hokejovej baráže, Michalovce zdolal 4:1 na vlastnom ľade a vedie v sérii 2:0 na zápasy.

Víťaz I. ligy sa v stredu na rozdiel od prvého duelu dostal do vedenia, keď v 13. min skóroval Tomáš Valečko.

Lenže žlto-zelení hneď vo svojej prvej početnej výhode vyrovnali zásluhou Martina Podešvu, navyše gólom do šatne 31 sekúnd pred prvou sirénou.

Víťazný gól strelil v 44. min Rudolf Huna. Domáci v závere nedopustili drámu, keď pridali ešte dva góly.

Michalovce budú mať príležitosť vrátiť sa do série v sobotu 16. marca, kedy hostia Žilinu premiérovo na vlastnom ľade.

Tipsport liga 2018/2019 - baráž - druhý zápas:

MsHK DOXXbet Žilina - HK Dukla Ingema Michalovce 4:1 (1:1, 0:0, 3:0)

Góly: 20. Podešva (Bagin), 44. Rudolf Huna (J. Ručkay, Matejka), 57. Húževka, 59. Jankovič (Podešva) - 13. Valečko (Róth)

Vylúčení: 4:2 na 2 min, navyše Košecký (Michalovce) 5+DKZ za podrazenie, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Novák, Adamec - Valo, Frimmel, 1059 divákov

Žilina: Fučík - Kučný, Matejka, Dubeň, Jankovič, Bagin, Piegl, M. Hudec, Turian - Rudolf Huna, Húževka, Jenčík - Milý, J. Ručkay, Bárta - Beránek, Podešva, Hvila - Dominik Rehák, Surovka, F. Ondruš

Michalovce: Trenčan - Korenko, Kolba, Novický, Košecký, Valečko, Bdžoch, Gavrik - Mašlonka, Piatak, M. Giľák - Róth, Linet, Safaralejev - Bojko, Cútt, Dvurečenskij - Hamráček, Toma, Chalupa - Mesaroš

Stav série 2:0.

Hlasy po zápase

Stanislav Škorvánek st., tréner Žiliny: "Druhý zápas v sérii bol pre nás ťažký. Michalovce mali dobrý pohyb, ale my sme začali lepšie a prvých desať minút sme mali územnú i streleckú prevahu. Nedali sme však gól my, ale súper. Zápas bol od stavu 1:1 typický pre play off, vyrovnaný a hralo sa o to, kto dá ďalší gól. Strelili sme ho my, poistili sme vedenie ďalším a zvíťazili sme. Výhru si veľmi ceníme a tešíme sa z nej."

Miroslav Chudý, tréner Michaloviec: "Dnešný zápas sa mi trochu ťažšie hodnotí, pretože sme si nezaslúžili prehrať. Prvá tretina nebola z našej strany ideálna, hoci sme šli do vedenia. Hrali sme však ustráchane. Po prvej tretine sme si v kabíne niečo povedali a obraz hry sa zmenil. V druhej tretine sme boli lepším tímom a mali sme veľa šancí, ktoré sme nepremenili. V tretej tretine sme si prakticky dali vlastné góly, zabrzdili nás tresty a oslabenia. Musíme sa nachystať na domáce zápasy. Verím chlapcom, zistili sami, že pokiaľ hrajú so zdravým sebavedomím, že nie sú o nič horší."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Žilina musela doma proti Michalovciam otáčať, nakoniec zvádla aj druhý zápas baráže