Poprad ovládol východ. O druhom finalistovi rozhodli netradiční strelci

Radosť hráčov HK Poprad.
Radosť hráčov HK Poprad. (Autor: TASR)
Sportnet, TASR|24. apr 2021 o 19:18 (aktualizované 24. apr 2021 o 20:14)

Michalovce získali bronz.

Tipos extraliga - semifinále play off - 6. zápas

Poprad - Michalovce 3:1 (1:0, 1:0, 1:1)

/stav série: 4:2, postúpil HK Poprad/

Góly: 15. Mešár (Brejčák), 33. Kramár (Handlovský, Zagrapan), 59. Dalhuisen - 54. Suja (Mudrák, Mašlonka)

Rozhodovali: Stano, Tvrdoň – Gegáň, Synek, vylúčení: 2:2, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0

Poprad: Vošvrda - Drgoň, Brejčák, Seigo, Dalhuisen, Ulrych, Hudec, Kramár - Svitana, Skokan, Haščák - Handlovský, Preisinger, Vandas - Livingston, Zagrapan, Tavi - Mešár, Matej Paločko, Mashinter - Jevoš

Michalovce: Tomek - Mihálik, Southorn, Kolusz, Mudrák, Ťavoda, Louis, Šedivý, Karaffa - Erkinjuntti, Lalancette, Korhonen - Mašlonka, Suja, Lehtonen - Bartánus, Galamboš, Regenda - Chalupa, Lačný, Török

POPRAD. Hokejisti HK Poprad vyhrali šiesty zápas semifinále play off Tipos extraligy nad HK Dukla Ingema Michalovce 3:1. Zvíťazili tak vo všetkých domácich stretnutiach.

V sérii zápasov pritom prehrávali 0:2 po dvoch zápasoch v Michalovciach, sériou štyroch víťazstiev ale zvrátili dej semifinále.

Vo finále sa Popradčania stretnú s hokejistami HKM Zvolen.

ONLINE prenos

Skórovali tínedžer a obrancovia

Na prvý gól sa v Poprade čakalo do 15. minúty. Hostia chybovali v rozohrávke, puk zachytil domáci Brejčák, posunul ho na modrú čiaru Mešárovi a 17-ročný mladík nachytal brankára Tomeka strelou medzi betóny.

Dvojgólové vedenie zariadil pre Poprad v druhej tretine obranca Kramár, keď po Handlovského prihrávke spoza bránky našiel voľné mieste medzi pri pravej žrdi michalovskej bránky a zaznamenal druhý gól v sezóne.

Následne sa nešetrným zákrokom na domáceho kapitána Svitanu prezentoval Mudrák. Jeho zákrok ostal bez povšimnutia rozhodcov. Svitana v zápase skončil.

Hostia čakali na kontaktný gól do 54. minúty. Mudrákovu strelu od modrej tečoval tesne pred Vošvrdom Suja a hosťom tak vykresal iskru nádeje na výsledkový obrat.

Dve minúty pred koncom riadnej hracej doby odvolali Michalovce z hry brankára. Cez celé klzisko potvrdil postup Popradu do finále v 59. minúte obranca Dalhuisen a na domácej lavičke prepukli oslavy.

Hráči Michaloviec vo svojej druhej sezóne medzi domácou elitou získali extraligový bronz. Štvrtú priečku obsadil Slovana Bratislava.

Hlasy po zápase

/zdroj: RTVS/

Peter Mikula, tréner Popradu: "Zabojovali sme a v sérii sme ukázali silu. Vyhrali sme 4:2 na zápasy. Vyzdvihujem prácu všetkých hráčov a realizačného tímu. Nebudem komentovať príčinu, ale vrátili sme sa do hry po dvoch úvodných prehrách v sérii. Rozhodlo odhodlanie a sebadisciplína. Proti silným Michalovciam vyhrať 4 zápasy po sebe myslím, že svedčí o sile mužstva."

Tomasz Juhani Valtonen, tréner Michaloviec: "Mali sme možnosti na skórovanie. Dostali sme gól z protiútoku. Poprad bol jednoducho lepší, v sérii na štyri víťazstvá vyhráva lepší tím. Zaslúžia si to. Boli viac aktívni a ich najlepší hráči zabrali. Nie je to ľahké priznať a povedať hneď po zápase, prečo sme neuspeli. Som hrdý na svoj tím."

Patrik Svitana, hráč HK Poprad: "Pocity sú fantastické, sme vo finále Všetci sa radujeme. Teraz sa musíme dobre pripraviť na finále."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Poprad ovládol východ. O druhom finalistovi rozhodli netradiční strelci