Zvolen sa ujal finálového vedenia, Poprad dohrával bez svojej hviezdy

Hokejisti Zvolena sa tešia zo streleného gólu.
Hokejisti Zvolena sa tešia zo streleného gólu. (Autor: SITA)
TASR|29. apr 2021 o 20:41

Rozhodol až záver duelu.

Tipos extraliga - finále - 1. zápas 

Zvolen - Poprad 5:3 (1:2, 2:1, 2:0)

Góly: 5. Stupka (Jedlička, Kubka), 23. Puliš (McPherson, Ivan), 30. Kelemen (Kotvan, J. Mikúš), 57. Stupka, 60. McPherson (Betker) - 6. Skokan (Haščák, P. Svitana), 7. Tavi (Livingston, Zagrapan), 38. Drgoň (Vandas).

Rozhodovali: Baluška, P. Stano - Gegáň, D. Konc ml., vylúčení na 2 min: 3:5, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, zmeny: 41. Poprad bez Haščáka, 300 divákov.

Zvolen: Rahm - Kotvan, Betker, Melancon, Ivan, Kubka, Hraško, Meliško - Kelemen, J. Mikúš, R. Bondra - Nuutinen, Puliš, McPherson - Stupka, Viedenský, Jedlička - Kolenič, Tibenský, Marcinek

Poprad: Vošvrda - Drgoň, D. Brejčák, Seigo, Dalhuisen, Ulrych, Marek Hudec, Kramár - P. Svitana, Skokan, Haščák - Mashinter, Preisinger, Vandas - Livingston, Zagrapan, Tavi - Mešár, Bjalončík, Matej Paločko

ZVOLEN. Hokejisti Zvolena zvíťazili v prvom zápase finále Kaufland play off Tipos extraligy nad Poprad 5:3 a ujali sa vedenia v sérii.

Druhý duel je na programe v piatok od 18.00 h opäť na ľade Zvolena.

Tristo fanúšikov na tribúnach videlo zaujímavý, rýchly a kvalitný hokej na oboch stranách. Navyše, na góly nemuselo čakať vôbec dlho. 

Popradský brankár Vošvrda kapituloval už v piatej minúte. Pri ľavej žŕdke sa po veľmi dobrej robote Jedličku dostal k puku Stupka a otvoril skóre.

Ubehlo iba 29 sekúnd a Poprad vyrovnal. Hačšák videl pred bránkou osamotného Skokana, taktiež pri ľavej žŕdke, a ten sa nemýlil. O minútu neskôr bolo už 1:2, keď Tavi strčil hokejkou do puku po prihrávke Livingstona.

Daniel Brejčák (Poprad) v súboji s Patrikom Marcinekom.
Václav Stupka sa snaží zakončiť pred popradskou bránkou.
Zápas mohli sledovať aj fanúšikovia.
Filip Mešár (Poprad) v súboji s Jakubom Koleničom.
Hokejisti Zvolena sa tešia zo streleného gólu.
Popradský tréner Peter Mikula.
Václav Stupka strieľa rozhodujúci gól.
Ďakovačka hráčov HKM Zvolen.

Efektné sólo Puliša 

Začiatok druhej tretiny vyšiel domácim hokejistom. Puliš pekne prenikol cez Zagrapana a Hudeca, vymiešal Vošvrdu a vyrovnal na 2:2.

Hráči spod Pustého hradu boli aktívnejší, šance mali McPherson, Jedlička, ale tretí gól pridali až z presilovky. Viac ako 100 sekúnd hrali piati proti trom a hoci sa v tejto výhode nepresadili, po jej skončení tečoval Kotvanovu strelu Kelemen.

Poprad následne prepol na vyššie obrátky, vytvoril si niekoľko šancí. Mali ich Vandas, Haščák a Bjalončík, napokon to vyšlo v skrumáži v 38. minúte Drgoňovi, keď až na trikrát dopravil puk do bránky - 3:3.

Pykali za nevyužité šance 

V tretej tretine chýbal hosťom Haščák, ktorý odstúpil z hry pre zranenie. Aj bez neho sa Popradčania dostávali do dobrých príležitostí. Mal ich najmä Zagrapan.

Následne kanadský útočník Mashinter takmer tečoval puk do bránky Vošvrdu. Hostia častejšie hrozili, ale za nevyužité šance pykali.

V 57. minúte sa dostal v strednom páse odrazený puk k Stupkovi, ktorý si nakorčuľoval do kruhu a prepálil gólmana Popradu. Zverenci trénera Mikulu v závere odvolali brankára, ale výhru domácich spečatil McPherson.

Hlasy po zápase:

Peter Oremus, tréner Zvolena: "Zápas bol veľmi vyrovnaný. Oba tímy majú vpredu hráčov, ktorí sa vedia presadiť. Rozhoduje každá jedna maličkosť. Mňa veľmi teší, že sme otočili výsledok z 1:2 na 5:3.

Duel bol kvalitný, diváci tu na štadióne i pri televíznych obrazovkách sa mali na čo pozerať. Každý jeden zápas v tejto sérii bude dôležitý, aj ten zajtrajší, toto víťazstvo nás teší. Moji hráči si zachovali pokoj aj za nepriaznivého stavu, čo bolo tiež kľúčové."

Václav Stupka, strelec dvoch gólov Zvolena: "Som rád, že mi to tam padlo, že sme boli dôrazní pred bránkou. Super výkon podali všetci chalani a to bol kľúč k úspechu.

Prvú tretinu sme sa hľadali, chytali tempo, rytmus, no myslím si, že potom sme mali navrch. Je dôležité ako sa vkročí do série, prvý zápas sme zvládli, no pred nami sú ďalšie a aj tie musíme zvládnuť."

Ján Šimko, asistent trénera Popradu: "Bol to vynikajúci duel z oboch strán. V tretej tretine sme prevzali iniciatívu a maličkosťou sme stratili prvý zápas. Škoda, mali sme prevahu, šance, čakali sme, že strelíme víťazný gól a opak sa stal pravdou.

Treba tento duel už hodiť za hlavu. Zistili sme, že so Zvolenom sa dá hrať a druhý zápas si musíme zobrať pre seba. Aj diváci hráčov burcovali, bola to pozitívna vec."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Zvolen sa ujal finálového vedenia, Poprad dohrával bez svojej hviezdy