Tím Neuchatel vyhodil brankára Gallata po prvom zápase

SITA|22. júl 2011 o 20:53

Turbulencie vo švajčiarskom futbalovom klube Neuchatel Xamax pod novým majiteľom pokračujú.

ZÜRICH. Čečenský oligarcha Bulat Čagajev v piatok vyhodil brankára Rodriga Gallata po jednom týždni a jednom odohratom zápase.

Klub už medzičasom opustili dvaja tréneri, celá administratíva a od príchodu nového vlastníka odišli od tímu i doterajší sponzori.

"Rodrigo Galatto už nie je členom tímu," oznámil médiám tréner Sonny Anderson. V zápase proti FC Bazilej sa medzi žrde postaví Jean-Francois Bedenik.

Gallato bol jedným z trojice Juhoameričanov, ktorí sa k družstvu pripojili minulý týždeň. Neuchatel posilnil i Paraguajčan Edgar Benitez a Brazílčan Carlao. Galatto, ktorý nie je zvyknutý na tamojší umelý trávnik, zažil počas svojej premiéry v I. švajčiarskej lige nočnú moru, ktorá skončila domácou prehrou 0:3 s FC Lucern.

Fanúšikovia dostali pri vstupe na štadión iba ručne vypísané lístky, keďže zmena administratívy spomalila prípravu na novú sezónu.

Banka Cantonale Neuchateloise (BCN), ktorá bola sponzorom švajčiarskeho tímu opustila Neuchatel so slovami: "Príchod nového majiteľa vytvoril nepriaznivú klímu a väčšina z nedávnych rozhodnutí vedenia nekorešponduje so základnými etickými princípmi a hodnotami, s ktorými sa BCN stotožňuje."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Tím Neuchatel vyhodil brankára Gallata po prvom zápase