Legenda Boonen: Wellens pripomenul Merckxa, je favoritom

Tom Boonen (vpravo) získal na vlaňajších majstrovstvách sveta bronz, vyhral ich Peter Sagan (v strede).
Tom Boonen (vpravo) získal na vlaňajších majstrovstvách sveta bronz, vyhral ich Peter Sagan (v strede). (Autor: TASR/AP)
SITA|22. sep 2017 o 10:05

Wellens ovládol preteky Grand Prix de Wallonie.

BERGEN. Zo silnej zostavy Belgicka pre preteky s hromadným štartom mužov na svetovom šampionáte cestných cyklistov v Bergene vyčnievajú Greg van Avermaet a Philippe Gilbert.

Podľa ich nemenej úspešného krajana Toma Boonena (36), ktorý v tomto roku ukončil kariéru, je favoritom niekto iný.

"Je ním Tim Wellens. Van Avermaet aj Gilbert vyhrali po jednom monumente v tejto sezóne, ale Wellens nedávno ovládol preteky Grand Prix de Wallonie tak suverénne, že v závere predviedol 15 km dlhé sólo. Pripomenul tým Merckxa. Myslím si, že má skvelú formu," uviedol Tom Boonen, ktorý v apríli po pretekoch Paríž-Roubaix ukončil kariéru.

Silná belgická zostava

Wellens ovládol preteky Grand Prix de Wallonie s náskokom 1:22 min pred Francúzom Tonym Gallopinom, ale v tomto roku vyhral aj etapu na podujatí WorldTour BinckBank Tour a v celkovom poradí tam skončil druhý.

Zo silnej zostavy Belgicka okrem úradujúceho olympijského víťaza Van Avermaeta, Gilberta a Wellensa figurujú aj domáci šampión Oliver Naesen, Jasper Stuyven, Tiesj Benoot, Jens Keukeleire, Dylan Teuns a Julien Vermote.

"Ak sa pýtate, či mám šancu stať sa majstrom sveta, moja odpoveď znie - áno. Samozrejme, úspechy Van Avermaeta a Gilberta sú oveľa väčšie ako moje, ale ak sa mi podarí nástup a favoriti zaváhajú, potom je všetko možné," nechal sa počuť Wellens na webe CyclingNews.

Wellens ovládol preteky Grand Prix de Wallonie

Majstrovstvá sveta sú lotéria

Vyše 267 km s okruhom s dĺžkou 19,1 km, ktorý bude obsahovať až tri stúpania a cyklisti ho absolvujú jedenásťkrát, môže vyhovovať viacerým belgickým klasikárom.

Majster sveta z roku 2005 a vlani v Dauhe bronzový Boonen povedal aj toto: "Ak Belgičan nebude mať šancu stať sa majstrom sveta, tak potom nikto. Máme silný tím s hĺbkou skúseností z veľkých pretekov. Samozrejme, majstrovstvá sveta sú vždy lotéria. Iba tí najsilnejší z nás sa v závere dostanú dopredu a pobijú sa o víťazstvo," doplnil Boonen.

Preteky mužskej kategórie elite sa v nedeľu začnú o 10.05 h, vyvrcholiť by mali približne o 16.45 h.

V hre bude aj poltucet Slovákov na čele s obhajcom titulu Petrom Saganom, ktorému budú pomáhať brat Juraj Sagan, Michael Kolář, Erik Baška, Patrik Tybor a Marek Čanecký.

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»MS v cyklistike»Legenda Boonen: Wellens pripomenul Merckxa, je favoritom