Oktagon Prime 5: Vyhral, ale vypískali ho. Neporazený Tichota chce titulovú šancu

Český talent Jakub Tichota.
Český talent Jakub Tichota. (Zdroj: Oktagon MMA)
SvetMMA|26. mar 2022 o 20:22

Neporazený bojovník má len tie najvyššie ambície.

ŠAMORÍN. Štvrtým zápasom v poradí na turnaji Oktagon Prime 5 bol stret jedného z najväčších talentov v Českej republike Jakubom Tichotom a skúseným legionárom z Fínska Jannem Elonenom-Kulmalom.

Zatiaľ čo Tichota do zápasu vstupoval ako neporazený zápasník, Elonen-Kulmala sa rozhodol prejsť do novej váhovej kategórie (perová divízia).

V samotnom zápase Tichota Elonen-Kulmalovi nedal žiadnu šancu, keď ho zdolal na body.

Priebeh zápasu

I. kolo:

Tichota hneď s prvým úderom poslal Kulmalu k zemi. Hoci neskôr Fín pretočil nepriaznivú pozíciu, Tichota z chrbta rozpútal spŕšku up kickov a úderov lakťami.

II. kolo:

Kulmala šiel okamžite dobrovoľne dole a bolo zreteľné, že viac na výhru v zápase si veril na zemi.

Scénar podobný ako v prvej päťminútovke, keď Elonen v hornej pozícii tlačil na Tichotu, avšak ten mu viac než dobre s údermi sekundoval.

III. kolo:

Kulmala schytal kop na hlavu a opätovne si to zamieril k zemi. Na údery aktívny Tichota do konca kola svojho súpera k ničomu nepustil a tretie kolo bolo plne v jeho réžii.

Na body (29-28) v zápase zvíťazil Jakub Tichota. V pozápasovom rozhovore český bojovník vzdal rešpekt Jannemu Elonenovi-Kulmalovi a naznačil, že v septembri alebo októbri by chcel zabojovať o opasok perovej váhy Oktagonu.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Oktagon Prime 5: Vyhral, ale vypískali ho. Neporazený Tichota chce titulovú šancu