Thornton sa zapísal do histórie, Washington prišiel o skvelú sériu

(Autor: Twitter)
Sportnet|7. mar 2017 o 06:20

Útočník San Jose Sharks sa stal trinástym hráčom v histórii NHL, ktorý v profilige nazbieral tisíc asistencií.

BRATISLAVA. Spomedzi aktívnych hokejistov v NHL nazbieral viac bodov počas svojej kariéry iba jediný - český veterán a dvojka tabuliek Jaromír Jágr.

Tridsaťsedemročný útočník San Jose Sharks Joe Thornton v noci z pondelka na utorok dosiahol skvelú métu. Zaznamenal jubilejnú 1000. asistenciu.

Podarilo sa mu to len ako trinástemu hráčovi v histórii profiligy.

V súboji na ľade Winnipegu bol na začiatku akcie, na konci ktorej strelil Joe Pavelski dvadsaťšesť sekúnd pred koncom víťazný gól do prázdnej brány.

Pavelski bol kľúčovou postavou pri triumfe 3:2. Dal dva góly a upravil solídnu bilanciu Sharks, ktorí z posledných deviatich zápasov bodovali v ôsmich (6-1-2).

Joe Thornton v tejto sezóne nazbieral v 64 dueloch štyridsaťjeden bodov (5+36). Dokopy ich počas svojho pôsobenia v zámorskej súťaži získal 1382 (382+1000).

V historickej tabuľke produktivity mu patrí 23. miesto. S neveľkým náskokom pred ním sú legendy ako Brett Hull (1391), Luc Robitaille (1394) či Jari Kurri (1398).

"Automaticky člen Siene slávy," zareagoval stručným popisom na sociálnej sieti twitter Pierre LeBrun, redaktor webového portálu televízie ESPN.

Dallas podržal fínsky brankár

O výnimočnú sériu prišli hokejisti Washingtonu, ktorí doma nestačili na Dallas Stars. Vo svojej aréne Verizon Center predtým vyhrali pätnásť zápasov za sebou.

Neuspeli v nej prvý raz od 29. decembra 2016.

Výborný výkon podal opäť brankár Dallasu Stars Kari Lehtonen. Kryl štyridsaťdva zo 44 pokusov súpera. Hráči víťazného tímu vyslali o polovicu menej striel.

Z ostatných dvoch súbojov má Fín ešte lepšie štatistiky - z 86 striel prešli za jeho chrbát iba tri, čo predstavuje 96,5-percentnú úspešnosť zákrokov.

"V tretej tretine to bol veľký nápor. Museli sme len bojovať a snažiť sa prečkať búrku čo najlepšie," hodnotil Lehtonen podľa účtu Stars na twitteri.

Cehlárik nebodoval už osem zápasov

V noci sa predstavili aj traja slovenskí hokejisti. V už spomínanom zápase Winnipegu proti Dallasu si dres domácich Jets obliekol útočník Marko Daňo.

10 bodov

za tri góly a sedem prihrávok nazbieral v 31 zápasoch tejto sezóny Marko Daňo.

Nastúpil na svoj tretí duel po tom, ako sa 3. marca vrátil na ľad po vyše dvojmesačnej pauze spôsobenej zranením. V ani jednom z nich však nebodoval.

Z víťazstva sa netešilo ani slovenské duo vo farbách Bostonu. Bruins neuspeli na ľade Ottawy po výsledku 2:4.

Peter Cehlárik po sľubnom vstupe do NHL, keď už vo svojom druhom súboji dvakrát asistoval, sa do štatistík nezapísal v ôsmom stretnutí za sebou.

Nebodoval ani kapitán Zdeno Chára.

"Keď za menej ako desať minút inkasujete dva góly, je potom veľmi ťažké sa vrátiť späť do zápasu," priznal útočník Bostonu Bruins Patrice Bergeron.

V bráne Tampy Bay nedostal príležitosť slovenský brankár Peter Budaj. Andrej Vasilevskij podal vynikajúci výkon, ale jeho tímu aj tak na víťazstvo nestačil.

Lightning prehrali s New Yorkom Rangers 0:1 po predĺžení.

Andrej Vasilevskij dostal z 34 striel súpera iba jeden gól. Bol to ale ten víťazný.
Andrej Vasilevskij dostal z 34 striel súpera iba jeden gól. Bol to ale ten víťazný. (Autor: TASR/AP)

NHL - pondelok:

Tampa Bay - NY Rangers 0:1 pp (0:0, 0:0, 0:0 - 0:1)

Gól: 64. Zibanejad (McDonagh)

/Peter Budaj (Tampa Bay) nechytal, prednosť pred ním dostal Andrej Vasilevskij/

Ottawa - Boston 4:2 (2:1, 0:0, 2:1)

Góly: 2. Brassard (Burrows, Methot), 4. Pageau (Dion Phaneuf), 48. Mike Hoffman (Erik Karlsson, Dion Phaneuf), 60. Burrows (Mark Stone, Erik Karlsson) - 29. Patrice Bergeron (Krug), 50. B. Marchand (Pastrňák, Krug)

/Zdeno Chára (Boston) odohral 21:20 minúty, vyslal tri strely na bránu, zaznamenal jeden mínusový bod, štyri hity a jeden zblokovaný pokus súpera/

/Peter Cehlárik (Boston) odohral 16:07 minúty, jedenkrát strelecky ohrozil súperovho brankára, do osobných štatistík si pripísal jeden mínusový bod/

Zdeno Chára (vľavo) bráni hráča Ottawy Marka Stonea.
Zdeno Chára (vľavo) bráni hráča Ottawy Marka Stonea. (Autor: TASR/AP)

Washington - Dallas 2:4 (0:1, 1:2, 1:1)

Góly: 36. Nicklas Bäckström (Shattenkirk, Orpik), 53. T. J. Oshie (Alzner, Nicklas Bäckström) - 2. Devin Shore (Patrick Sharp, Stephen Johns), 25. Radek Faksa, 26. Spezza (Jamie Benn, Seguin), 59. Patrick Sharp (Klingberg)

Winnipeg - San Jose 2:3 (1:1, 0:0, 1:2)

Góly: 12. Morrissey, 60. Scheifele (Ehlers, Laine) - 10. Pavelski (Melker Karlsson, Dillon), 48. Boedker (Couture), 60. Pavelski (M.-É. Vlasic, J. Thornton)

/Marko Daňo (Winnipeg) odohral 11:05 minúty, vyslal dve strely na brankára súpera, do štatistík si zapísal len mínusový bod a štyri hity/

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Thornton sa zapísal do histórie, Washington prišiel o skvelú sériu