Thiago „Maretta“ Santos po Prahe zamieri do Las Vegas, aby sledoval súboj Jonesa so Smithom

Dávid Lukáč|26. feb 2019 o 01:00

Brazílsky sympaťák napriek zdravotným problémom doviedol zápas do víťazného konca.

"Ďakujem, Praha! Pokračujem v zlepšovaní a získavaní nových skúseností," povedal bezprostredne po víťaznom hlavnom zápase turnaja UFC Praha divákom v O2 aréne Thiago Santos (21-6 MMA, 13-5 UFC).

Odkedy sa Santos v septembri minulého roka presťahoval zo strednej váhy do poloťažkej, zlepšil si skóre na 3-0. Brazílčan získal 16 zo svojich 21 kariérnych víťazstiev ukončením, pričom to zahŕňa aj 11 z 13 výhier pred limitom v UFC. Thiago Santos sa s jedenástimi knokautovými víťazstvami v UFC radí spolu s Andersonom Silvom a Anthonym Johnsonom na druhé miesto v histórii UFC za legendárnym Vitorom Belfortom, ktorý v UFC knokautoval 12 súperov.

"V poslednom súboji som vedel, že by som mohol explodovať. Tento zápas som musel zobrať ľahšie a využiť moje skúsenosti. Študovali sme si detaily a mám skvelý tím. Keď máte skvelý tím, je to výsledok, ktorý dostanete," povedal Santos.

"Fanúšikovia budú rozhodovať o tom, kto bude ďalším vyzývateľom o titul. Idem do Las Vegas sledovať Anthonyho Smitha proti Jonovi Jonesovi. Ak vyhrá Anthony Smith, znova ho porazím. Ak to bude Jon Jones, porazím ho tiež," verí si Brazílčan.

Na pozápasovú tlačovku Santos dokríval a novinárom prezradil, že obdobie pred zápasom nebolo ideálne a trápili ho viaceré problémy.

"Mal som zranenie. Minulý týždeň som sotva mohol chodiť, "povedal Santos novinárom na tlačovej konferencii po zápase. "Strávil som týždeň liečením kolena, chodením k lekárovi a robením fyzickej terapie. Rozhodol som sa ale bojovať. Dokázal som to dobre zotaviť. Stále ma to však znepokojovalo a znepokojuje. Budem robiť nejaké testy, ale verím, že to nie je nič vážne."

Okrem toho Santos povedal brazílskemu portálu Combate, že niekoľko dní pred zápasom musel tiež bojovať s chorobou. Dokonca "Marreta" vravel, že pred samotným nástupom na zápas s Blachowiczom (23-7 MMA, 6-4 UFC) v šatni zvracal.

Thiago Santos aj napriek problémom doviedol zápas do úspešného konca, a po ukončení svetovej štvorky Blachowicza si nárokuje na šancu bojovať o titul s víťazom súboja medzi rankingovou trojkou Smithom (ktorého už Santos pred rokom v strednej váhe porazil) a šampiónom Jonesom.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Thiago „Maretta“ Santos po Prahe zamieri do Las Vegas, aby sledoval súboj Jonesa so Smithom