Tenisti si zahrajú na olympiáde mládeže o bronzové medaily

Jana Čepelová v semifinálovom zápase.
Jana Čepelová v semifinálovom zápase. (Autor: TASR/AP)
SITA|18. aug 2010 o 11:30

Slovenská tenistka Jana Čepelová neuspela v semifinále dvojhry dievčat na I. olympijských hrách mládeže v Singapure.

SINGAPUR. Slovenská tenistka Jana Čepelová neuspela v semifinále dvojhry dievčat na I. olympijských hrách mládeže v Singapure, keď podľahla nenasadenej Ruske Darii Gavrilovovej 7:5, 5:7, 3:6. Sedemnásťročná Košičanka, čerstvá európska šampiónka do 18 rokov, nemá na Gavrilovovú šťastie, lebo s ňou prehrala už tretí duel v rade.

Vlani na 16-ročný ruský talent nestačila vo štvrťfinále na US Open v New Yorku, tento rok vo štvrťfinále prípravného turnaja na Australian Open v meste Traralgon a teraz na OH mládeže. Jediné víťazstvo nad Gavrilovovou zaznamenala Čepelová v júli 2008 v Plzni na juniorskom turnaji ITF.

Slovenka, nasadená ako číslo sedem, začala singapurský semifinálový duel dobre, prvý set vyhrala 7:5, v druhom viedla dokonca 5:3. "Lenže za tohto stavu Jana pokazila dôležité loptičky a znervóznela. Prestal sa jej dariť servis a veľa kazila, čo Ruska náležite využívala. Škoda takejto prehry, lebo Čepelová už mala súperku takpovediac na lopate. Verím však, že sa pozbiera a zabojuje aspoň o bronz," komentoval semifinálový duel slovenskej reprezentantky v tenisovom centre Kallang prezident Slovenského olympijského výboru (SOV) František Chmelár.

Čepelová so Škamlovou postúpili do semifinále

Slovenské tenistky Jana Čepelová so Chantal Škamlovou sa prebojovali už do semifinále dievčenskej štvorhry na olympijských hrách mládeže v Singapure. Úradujúce majsterky Európy v kategórii do 18 rokov si vo štvrťfinále poradili s dánsko-bieloruským párom Mai Grageová, Ilona Kremenová v dvoch setoch 6:4 a 6:3.

Slovenskí tenisti Filip Horanský s Jozefom Kovalíkom neuspeli v semifinále chlapčenskej štvorhry na olympijských hrách mládeže v Singapure. Bronzoví medailisti z ME do 18 rokov prehrali s ruským párom Victor Baluda, Michail Birjukov v dvoch setoch 4:6 a 5:7. Vo štvrtok ich čaká súboj o bronz proti paraguajsko-venezuelskému páru Diego Galeano, Ricardo Rodriguez.

chlapci štvorhra semifinále:

Victor Baluda, Michail Birjukov (Rus.) - Filip HORANSKÝ, Jozef KOVALÍK (SR) 6:4, 7:5

Dvojhra dievčat - semifinále:

Jana Čepelová (7-SR) - Daria Gavrilovová (Rus.) 7:5, 5:7, 3:6

dievčatá štvorhra štvrťfinále:

Jana ČEPELOVÁ, Chantal ŠKAMLOVÁ (SR) - Mai Grageová, Ilona Kremenová (Dán./Biel.) 6:4, 6:3

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Tenisti si zahrajú na olympiáde mládeže o bronzové medaily