Wimbledon favoritkám nepraje. Po Swiatekovej si balí kufre aj svetová dvojka

Coco Gauffová
Coco Gauffová (Autor: TASR/AP)
TASR|7. júl 2024 o 22:52

Proti Španielke Navarrovej neuhrala ani set.

LONDÝN. Americká tenistka Coco Gauffová skončila v osemfinále dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone.

Druhá hráčka svetového rebríčka v nedeľu prekvapujúco podľahla turnajovej devätnástke Emme Navarrovej zo Španielska 4:6 a 3:6.

Navarrová v prvom setre ako prvá stratila podanie, no v šiestej hre súperku rebrejkla a v desiatej jej opäť zobrala podanie.

V druhom sa po brejku vo štvrtom geme dostala do vedenia 4:1 a duel dopodávala do víťazného konca. Navarrová sa premiérovo v kariére prebojovala medzi najlepšiu osmičku na grandslame.

Po nečakanom vypadnutí líderky svetového rebríčka Igy Swiatekovej skončila aj turnajová dvojka, vo Wimbledone tak zostali len dve hráčky z prvej nasadenej desiatky - štvorka Jelena Rybakinová a sedmička Paoliniová.

Dramatický zápas sa skončil predčasne

Talianka Jasmine Paoliniová prešla do štvrťfinále cez turnajovú dvanástku Madison Keysovú z USA, ktorá za stavu 3:6, 7:6 (4) a 5:5 v treťom sete odstúpila pre zranenie ľavej nohy.

Paoliniová sa v úvodnom sete dostala do vedenia 4:0 a už ho dopodávala do víťazného konca.

Druhý mal opačný priebeh a do vedenia 5:1 sa dostala jej súperka. Keysová však dvakrát za sebou stratila podanie a Paolinová dokázala vyrovnať. Vo vyrovnanom tajbrejku nakoniec uspela Američanka.

Už vtedy ju trápilo zranenie nohy, no napriek tomu dokázala v tretej sade bojovať a viedla 5:3. V závere však už nemala sily a za stavu 5:5 duel skrečovala.

"Veľmi ma to mrzí, je to smutné, bol to naozaj skvelý zápas. Ťažký a s množstvo obratov. Som šťastná, že som postúpila, no zároveň smutná za ňu," povedala na kurte Paoliniová.

Kvalifikantka hrá životný turnaj

Novozélandská kvalifikantka Lulu Sunová postúpila prvýkrát v kariére do štvrťfinále Grand Slamu, keď zdolala domácu Emmu Raducanuovú 6:2, 5:7, 6:2.

Dvadsaťtriročná hráčka doteraz nevyhrala ani jeden zápas na turnajoch veľkej štvorky.

Raducanuová potrebovala v treťom sete pauzu na ošetrenie, keďže mala problémy s členkom a chrbtom. Sunovú čaká vo štvrťfinále Chorvátka Donna Vekičová, ktorá prešla cez Španielku Paulu Badosovú po setoch 6:2, 1:6, 6:4.

Nedeľňajší program narušil dážď, pre ktorý sa začalo hrať o takmer dve hodiny neskôr.

Wimbledon 2024

ženy - osemfinále:

Donna Vekičová (Chor.) - Paula Badosová (Šp.) 6:2, 1:6, 6:4

Lulu Sunová (N.Zél.) - Emma Raducanuová (V.Brit.) 6:2, 5:7, 6:2

Jasmine Paoliniová (Tal.-7) - Madison Keysová (USA-12) 6:3, 6:7 (4), 5:5 - Keysová skreč

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Wimbledon favoritkám nepraje. Po Swiatekovej si balí kufre aj svetová dvojka