Djokovič zabojuje v Paríži o titul, zároveň prekonal Samprasa

Srbský tenista Novak Djokovič.
Srbský tenista Novak Djokovič. (Autor: TASR/AP)
TASR|6. nov 2021 o 16:50 (aktualizované 6. nov 2021 o 18:50)

Vo finále ho čaká ruský súper.

ATP Masters 1000 v Paríži

Dvojhra mužov - semifinále:

Novak Djokovič (Srb.-1) - Hubert Hurkacz (Poľ.-7) 3:6, 6:0, 7:6 (5)

Daniil Medvedev (Rus.-2) - Alexander Zverev (Nem.-4) 6:2, 6:2

PARÍŽ. Srbský tenista Novak Djokovič postúpil do finále dvojhry na turnaji ATP Masters 1000 v Paríži. V sobotnom semifinále ako najvyššie nasadený hráč zdolal v troch setoch sedmičku podujatia Huberta Hurkacza z Poľska 3:6, 6:0, 7:6 (5).

Hurkacz v zápase zaznamenal tucet es a napriek tomu, že dostal kanára, nebol ďaleko od senzácie. V tajbrejku sa mu podarilo vyrovnať na 5:5, bol dve loptičky od víťazstva, ale napokon sa z neho tešil Djokovič.

Rodák z Belehradu sa v parížskej hale Bercy predstaví vo siedmom finále o zabojuje o šiesty celkový triumf. Okrem toho je isté, že kalendárny rok 2021 ukončí ako svetová jednotka rebríčka ATP.

Podarí sa mu to siedmykrát v kariére a v historickej bilancii sa tak odpúta od Američana Petea Samprasa, ktorý to dokázal šesťkrát.

"Toto je pre mňa sen. Pete bol pre mňa idolom, keď som bol v mladom veku. Dosiahnutý úspech nie je len môj, ale patrí celému tímu.

Cítim mimoriadnu hrdosť, že budem na konci roku svetovou jednotkou. Dokázal som to navyše potvrdiť po mimoriadne tesnom zápase," tešil sa podľa AFP.

Vo finále prestížneho turnaja vyzve Srb ruského tenistu Daniila Medvedeva. Rus, ktorý je v rebríčku hneď za Djokovičom, si v semifinále až prekvapujúco jednoznačne poradil s Nemcom Alexandrom Zverevom 6:2, 6:2.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Djokovič zabojuje v Paríži o titul, zároveň prekonal Samprasa