Muchová začala fantasticky, no potom vypustila. O triumf zabojuje domáca hráčka

Jessica Pegulová a Karolína Muchová v semifinále US Open 2024.
Jessica Pegulová a Karolína Muchová v semifinále US Open 2024. (Autor: TASR/AP)
TASR|6. sep 2024 o 07:21

Nastúpi proti Aryne Sabalenkovej.

NEW YORK. Bieloruská tenistka Aryna Sabalenková a Američanka Jessica Pegulová nastúpia v sobotu o 22.00 SELČ proti sebe vo finále ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji US Open.

Sabalenková v pozícii nasadenej dvojky vyradila v semifinále domácu Emmu Navarrovú 6:3, 7:6 (2). Pegulová ako nasadená šestka zvíťazila nad Češkou Karolínou Muchovou 1:6, 6:4, 6:2.

Sobolenková postúpila do druhého newyorského finále za sebou, vlani prehrala dvojnásobná šampiónka Australian Open s Američankou Cori Gauffovou.

Proti Navarrovej predviedla svoj typický agresívny celodvorcový tenis, na konto si pripísala 34 winnerov.

V druhom dejstve sa Navarrová zlepšila a vynútila si tajbrejk, v ňom však dominovala Bieloruska, ktorá zakončila duel úspešným smečom.

VIDEO: Zostrih zápasu Sabalenková - Navarrová

"Aj keď väčšina fanúšikov pochopiteľné fandila Navarrovej, v hľadisku vládla fantastická atmosféra, mala som zimomriavky. Emma je skvelá hráčka, veľká bojovníčka, ktorá za nevzdáva ani za veľmi nepriaznivého stavu.

Potvrdila to vo štvrťfinále proti Paule Badosovej aj dnes. Teší ma, že som to napokon zvládla v dvoch setoch, tajbrejk mi vyšiel na jednotku," pochvaľovala si Sabalenková.

Pegulová si vo veku 30 rokov zahrá svoje prvé grandslamové finále. Muchová mala zápas výborne rozohratý.

Prvý set získala zverenka slovenského trénera Emila Miškeho jasne vo svoj prospech, v druhom viedla 2:0 a mala výhodu. Pokazila však volej a od tohto momentu sa karta začala obracať.

Pegulová zlepšila pohyb po dvorci, obmedzila počet nevynútených chýb a ničila súperku víťaznými forhendmi po čiare. V treťom sete rýchlo odskočila Muchovej na 3:0 a šancu dosiahnuť životný úspech už z rúk nepustila.

VIDEO: Zostrih zápasu Pegulová - Muchová na US Open 2024

"Mala som veľké štastie. Karolína hrala až do stavu 6:1, 2:0 prakticky bezchybne, bola na kurte lepšia hráčka. Keď som v druhom sete znížila na 1:2, začala som si viac veriť a podarilo sa mi to otočiť.

Tréneri mi radili, aby som hrala častejšie do Muchovej bekhendu, čo bol kľúš k úspešnému obratu. Postúpiť do iinále US Open pred očami mojej rodiny, to je bláznivé. Ďakujem za podporu môjmu otcovi, manželovi i sestre.

Aryna bude vo finále na dvorci Arthura Ashea tvrdý oriešok, no v dueloch o titul je možné všetko," zdôraznila dcéra Terryho Pegulu, majiteľa klubov hokejovej NHL Buffalo Sabres a amerického futbalu Buffalo Bills.

Pegulová, ktorá v lete vyhrala turnaj WTA v Toronte, bnde mať Sobolenkovej možnosť odplatiť finálovú prehru zo Cincinnati.

US Open 2024

Dvojhra žien - semifinále:

Aryna Sabalenková (Biel.-2) - Emma Navarrová (USA-13) 6:3, 7:6 (2)

Jessica Pegulová (USA-6) - Karolína Muchová (ČR) 1:6, 6:4, 6:2

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Muchová začala fantasticky, no potom vypustila. O triumf zabojuje domáca hráčka