Potrebuje reset, hovorí. Gauffová po zlyhaní v Paríži znovu vyhorela

Coco Gauffová
Coco Gauffová (Autor: TASR/AP)
REUTERS|16. aug 2024 o 08:26

Američanka na turnaji v štáte Ohio obhajovala titul.

WTA Cincinnati

dvojhra - 2. kolo:

Julia Putincevová (Kaz.) - Cori Gauffová (USA-2) 6:4, 2:6, 6:4

Mirra Andrejevová (RUS.) - Karolína Plíšková (ČR) 6:2, 6:3

CINCINNATI. Coco Gauffová dúfala, že sa na Cincinnati Open po sérii porážok od nižšie postavených hráčok zotaví, ale Američanka bude hľadať odpovede doma.

Jej obhajoba titulu bola predčasne ukončená už v druhom kole, kazašská 34. hráčka sveta Julia Putincevová ju zdolala po setoch 6:4, 2:6, 6:4. Pre Gauffovú išlo o úvodný duel turnaja, v prvom kole mala voľný žreb.

Dvadsaťročná tenistka z Floridy pricestovala do Cincinnati so štyrmi prehrami na turnajoch s nefavorizovanými hráčkami od júnového French Open,

VIDEO: Zostrih zápasu Putincevová - Gauffová

Táto prehra bola veľkou ranou pre jej prípravu na US Open, kde sa bude od 26. augusta do 8. septembra usilovať o obhajobu trofeje.

"Cítim, že musím celkovo popracovať na konzistencii," povedala Gauffová, ktorá na budúci týždeň klesne o jedno miesto na svetovú trojku, po odmietnutí tlačovej konferencie WTA Tour.

"Pravdepodobne pôjdem domov a pokúsim sa o reset," dodala.

"Samozrejme, čoskoro ma čaká veľa zápasov na US Open, takže sa asi len pokúsim zresetovať a pripraviť sa na to."

Gauffová urobila v zápase 50 nevynútených chýb vrátane deviatich dvojchýb a povedala, že to zďaleka nebol jej najlepší výkon.

"Urobila som veľa chýb, najmä keď som viedla 4:2 (v treťom sete). Myslím, že väčšinu bodov získala vďaka mojim chybám," povedala Gauffová.

"Vždy je to zradná súperka. Mieša loptičky, má drop shoty, slajzy. Je to niekto, kto vás núti zaslúžiť si zápas."

Gauffová nebola jediným veľkým menom, ktoré vypadlo, pretože Putincevovej krajanka štvrtá nasadená Jelena Rybakinová stroskotala na bývalej finalistke US Open Leylah Fernandezovej, ktorej podľahla 3:6, 7:6(3), 6:4, keď premrhala dva mečbaly.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Potrebuje reset, hovorí. Gauffová po zlyhaní v Paríži znovu vyhorela