Možno hrala dvojhru naposledy. Venus zložila poklonu aj súperka

Venus Williamsová po prehre v 1. kole US Open 2022.
Venus Williamsová po prehre v 1. kole US Open 2022. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, SITA|31. aug 2022 o 10:25

Venus Williamsová prehrala v prvom kole US Open 2022.

NEW YORK. Na záverečnom grandslamovom turnaji tenisovej sezóny US Open sa so "singlovým pavúkom" rozlúčilo viacero známych mien.

Okrem iných aj 42-ročná Venus Williamsová, sedemnásobná grandslamová víťazka a šampiónka vo Flushing Meadows v rokoch 2000 a 2001.

Američanka nenadviazala na mladšiu sestru Serenu a v dueli prvého kola prehrala s Belgičankou Alison Van Uytvanckovou 1:6, 6:7 (5).

Po prehre v tajbrejku odišla Williamsová z kurtu veľmi rýchlo. Ledva zamávala zaplnenému hľadisku, ktoré ju na kurte Arthura Asha hnalo dopredu.

Kým jej sestra už pred turnajom oznámila, že po US Open ukončí kariéru, budúcnosť Venus zostáva nejasná. Mnohí sa pýtajú či to bol jej posledný singlový zápas a či tiež neoznámi koniec úspešnej kariéry.

V tomto roku odohrala len štvrtý zápas.

"Bol to určite najdlhší čas, ktorý som strávila mimo tenisu a bez rakety v ruke. Bola to pre mňa úplne nová skúsenosť," povedala Williamsová.

"Momentálne sa sústredím len na štvorhru," povedala a s úsmevom dodala, že to bol Serenin nápad: "Ona je šéfka, takže robím všetko, čo mi povie."

Pre Venus to bol už 23. štart na US Open, na ktorom sa už v roku 1997 ako tínedžerka prebojovala do finále. Bola to taktiež v jej podaní rekordná 91. účasť na grandslamovom turnaji.

"Venus pre ženský tenis znamená tak veľa. A nielen preň, ale pre celý tenis. Je to legenda," zložila Belgičanka poklonu o 14 rokov staršej súperke.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Možno hrala dvojhru naposledy. Venus zložila poklonu aj súperka