Gauffová bude viesť americký tím na OH, vo štvorhre bude hrať s dvojkou

Coco Gauffová.
Coco Gauffová. (Autor: TASR/AP)
REUTERS|20. jún 2024 o 20:45

Gauffová získala na Roland Garros prvý titul vo štvorhre.

NEW YORK. Šampiónka US Open Coco Gauffová sa tento rok predstaví na olympijských hrách, keď bola zaradená do amerického tenisového tímu, ktorý sa chystá do Paríža a v ktorom je šesť prvých olympionikov, uviedla vo štvrtok USTA.

Svetovú dvojku Gauffovú, ktorá nemohla súťažiť na olympijských hrách v Tokiu po pozitívnom teste na COVID-19, doplnia v americkom ženskom tíme pre dvojhru Jessica Pegulová, Danielle Collinsová a Emma Navarrová.

Gauffová, ktorá tento rok získala svoj prvý titul vo štvorhre na Roland Garros - dejisku olympijských tenisových súťaží - bude vo štvorhre spolupracovať s Pegulovou, zatiaľ čo Collinsová vytvorí pár s Desirae Krawczykovou.

Collinsová, ktorá v januári oznámila, že po sezóne ukončí kariéru, má tento rok vo dvojhre bilanciu 36-11 vrátane 15-zápasovej víťaznej série a opätovných titulov v Miami a Charlestone.

Na strane mužov je najvyššie postaveným Američanom vo dvojhre svetová dvanástka Taylor Fritz, v ktorej sú aj Tommy Paul, Chris Eubanks a Marcos Giron.

Fritz a Paul budú tvoriť jeden tím vo štvorhre, zatiaľ čo svetová šestka Rajeev Ram a pätnástka Austin Krajicek budú tvoriť druhý tím.

Tenisová asociácia Spojených štátov amerických uviedla, že miešanú štvorhru oznámi neskôr.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Gauffová bude viesť americký tím na OH, vo štvorhre bude hrať s dvojkou