Taliani oznámili nomináciu, do Bratislavy prídu bez svetovej šestky

Taliansky tenista Matteo Berrettini.
Taliansky tenista Matteo Berrettini. (Autor: TASR/AP)
TASR|3. feb 2022 o 13:45

Lídrom tímu bude Jannik Sinner.

RÍM. Talianski tenisti nastúpia v kvalifikačnom dueli Davisovho pohára proti Slovensku (4.-5. marca na harde v Bratislave, pozn.) bez Mattea Berrettiniho.

Ten je vlaňajším finalistom Wimbledonu a darilo sa mu aj na nedávnom Australian Open, kde ho až v semifinále zdolal neskorší víťaz Rafael Nadal.

V nominácii však figuruje ďalší hráč z elitnej svetovej desiatky Jannik Sinner. Okrem neho kapitán Filippo Volandri nominoval Lorenza Sonega, Fabia Fogniniho, Lorenza Musettiho a Simoneho Bolelliho.

Víťaz duelu postúpi na finálový turnaj.

Berrettini absolvuje vo februári juhoamerickú šnúru na antuke, čo zohralo úlohu pri nominácii na zápas so Slovenskom, ktorý sa uskutoční na tvrdom povrchu.

"Nominácia vznikla po rozhovoroch s hráčmi. Ak zvíťazíme, som presvedčený o tom, že Matteo bude na finálovom turnaji k dispozícii.

Verím, že v Bratislave ukážeme silného tímového ducha," uviedol Volandri pre oficiálnu webovú stránku Talianskej tenisovej federácie.

Berrettini vo svetovom rebríčku figuruje na šiestom mieste, Sinner je po úvodnom grandslame sezóny, kde si zahral štvrťfinále, desiaty.

"Kapitán sa po konzultácii s hráčmi rozhodol, že na duel so Slovenskom nominuje päticu Sinner, Sonego, Fognini, Musetti, Bolelli.

Chalanom budem určite fandiť aj na diaľku. Dúfam, že v Bratislave vyhráme a na finálovom turnaji sa budem môcť opäť pripojiť k tímu," povedal Berrettini.

Matteo Berrettini na US Open 2021.
Matteo Berrettini na US Open 2021. (Autor: SITA/AP)

Kapitán slovenského tímu Tibor Tóth oznámi nomináciu na piatkovej tlačovej konferencii. V daviscupovej histórii pôjde o druhý vzájomný duel, na antuke v Cagliari v marci 2009 zvíťazili Taliani 4:1.

Slováci si zabezpečili účasť v kvalifikácii vďaka vlaňajšiemu víťazstvu 3:1 nad Čile. Dvoma bodmi prispel k triumfu nad Juhoameričanmi Norbert Gombos, tretí bod pridali deblisti Filip Polášek s Igorom Zelenayom.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Taliani oznámili nomináciu, do Bratislavy prídu bez svetovej šestky