Slováci nemusia vešať hlavy, hovorí kapitán. Američania prekvapili Tótha vo štvorhre

Tibor Tóth
Tibor Tóth (Autor: TASR)
SITA|12. sep 2024 o 17:01

Slovenskí tenisti sú stále v hre o postup do vyraďovacej časti.

BRATISLAVA. Slovenskí tenisti síce neuspeli vo svojom úvodnom vystúpení v C-skupine finálového turnaja Davisovho pohára, v čínskom Ču-chaji však pred sebou majú ešte dve stretnutia.

Po prehre s Nemcami 0:3 ich v piatok čaká duel proti Američanom a v nedeľu aj proti Čiľanom. Slováci sú stále v hre o postup medzi okteto účastníkov novembrovej vyraďovačky v španielskej Málage.

"V stredu sme sa snažili, aby hráči, ktorí nastúpili v prvom stretnutí, mohli dobre zregenerovať. Podmienky sú tu ťažké a regenerácia je potrebná. Ostatní chalani trénovali naplno.

Vo štvrtok už trénovali všetci, snažili sme sa vyladiť nejaké veci pred stretnutím s Amerikou, aby sme boli čo najlepšie pripravení na piatok," povedal kapitán Tibor Tóth podľa oficiálneho webu Slovenského tenisového zväzu (STZ).

Po zápase proti Nemcom boli členovia slovenského tímu sklamaní. "Každá prehra bolí, obzvlášť bolela tá Jojova, keď prehral z mečbalu. To nikdy nie je príjemné. Chlapcov to po stretnutí veľmi mrzelo, ale myslím si, že už sa z toho vyspali. Máme pred sebou ešte dve stretnutia.

Pred turnajom sa mohlo zdať, že Nemecko bude najslabší súper, ale napokon sa ukázalo, že to tak nie je. Vyhrali aj proti Čile hladko 3:0 a vidíme, že papierové predpoklady nie sú vždy rozhodujúce.

Naši chlapci nemusia vešať hlavy, Nemci ukázali aj proti Juhoameričanom, že hrajú vo výbornej forme a myslím si, že sme s Nemcami odohrali určite vyrovnanejší súboj ako vo štvrtok Čile," pokračoval Tóth.

Slovenský kapitán v stredu pozorne sledoval stretnutie Američanov proti Čiľanom.

"Všetky tri zápasy boli veľmi vyrovnané. Trošku ma prekvapilo, že Američania neboli vo štvorhre až takí dominantní. Síce ju napokon vyhrali, ale až v tajbrejku tretieho setu. Predpokladám, že Američania proti nám nastúpia v rovnakej zostave ako proti Čile.

Povrch je tu veľmi rýchly, čo vyhovuje Opelkovi s jeho delovým servisom. Bude dôležité ho zreturnovať, dostať čím viac lôpt do hry a rozpohybovať ho, lebo v tom je troška slabší. Nakashima si v súboji s Tabilom pomáhal dosť servisom, ale hrali sa aj dlhšie výmeny. Bude treba vo výmenách veľa vydržať a pokúsiť sa ho prevýšiť," dodal Tóth.

Len na pripomenutie, ešte v utorok v dvojhrách neuspeli Lukáš Klein ani Jozef Kovalík, v štvorhre prehrali Klein s Igorom Zelenayom.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Slováci nemusia vešať hlavy, hovorí kapitán. Američania prekvapili Tótha vo štvorhre