Boj v Davisovom pohári začne Gombos. Slováci vyzvú Rumunov (program)

Norbert Gombos.
Norbert Gombos. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|15. sep 2022 o 11:15

Slovensko sa môže spoľahnúť na dvoch hráčov v elitnej stovke.

BRATISLAVA. Súboj Slovenska a Rumunska v 1. svetovej skupine Davisovho pohára odštartuje v Bratislave stretnutím domácej dvojky s jednotkou súpera.

Napriek tomu bude Norbert Gombos v zápase favoritom. Slovák je vo svetovom rebríčku ATP na 99. mieste, pričom rumunský tínedžer Nicholas David Ionel figuruje až 283. pozícii.

V druhom stretnutí vyzve slovenský líder Alex Molčan (45.) skúseného 31-ročného Mariusa Copila (347.), v minulosti tiež hráča prvej svetovej stovky, maximálne 56. hráča sveta.

Vo štvorhre nastúpi pri absencii Filipa Poláška dvojica Lukáš Klein - Igor Zelenay, na druhej strane Copil s Victorom Vladom Cornom. Tento súboj je na programe v sobotu.

Nasledovať bude súboj tímových jednotiek Molčana a Iorela, v prípadnom záverečnom singli sa stretnú Copil a Gombos, prípadne Kovalík.

Rozhodol o tom štvrtkový žreb. Víťaz postúpi do kvalifikácie o postup na finálový turnaj 2023.

Súboj sa uskutoční v piatok a sobotu na antuke v bratislavskom NTC, v priamom prenose zápasy odvysiela JOJ Šport. Textové online prenosy poskytneme na Sportnete.

V daviscupovej histórii pôjde o tretí vzájomný súboj medzi Slovenskom a Rumunskom v ére samostatnosti.

V roku 2002 v baráži o účasť vo svetovej skupine v Prešove prehrali Slováci 1:4. V roku 2015 svojho súpera zdolali v dueli 2. kola I. skupiny euro-africkej zóny na antuke v Konstanci 3:2.

Slovenský tím v marci po tretí raz za sebou skončil pred bránami finálového turnaja Davisovho pohára.

Na harde v NTC bol napriek absencii Molčana blízko k zisku skalpu favorizovaného Talianska, no nevyužil vedenie 2:1 po štvorhre a prehral 2:3. Gombos v rozhodujúcej dvojhre podľahol Lorenzovi Musettimu.

Slovensko - Rumunsko (program)

Piatok, 16. september od 17:00

  • Gombos (SR) - Ionel (Rum.)
  • Molčan (SR) - Copil (Rum.)

Sobota, 17. september od 14:00

  • Klein, Zelenay (SR) - Copil, Cornea (Rum.)
  • Molčan (SR) - Ionel (Rum.)
  • Gombos (SR) - Copil (Rum.)
Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Boj v Davisovom pohári začne Gombos. Slováci vyzvú Rumunov (program)