Za týždeň získala hneď dve trofeje. Talentovaná Slovenka ďakovala aj malej fanúšičke

Nina Vargová.
Nina Vargová. (Autor: FFT)
Sportnet|2. sep 2024 o 19:03

Nina Vargová poskočila na 345. miesto rebríčka WTA.

BRATISLAVA. Slovenská tenistka Nina Vargová ovládla minulotýždňové podujatie ITF W35 v rumunskom Brašove. Trofej získala vo dvojhre aj štvorhre.

V singlovom finále zarmútila domácich fanúšikov, keďže Rumunku Oanu Gavrilovovú zdolala po dvoch odlišných setoch 6:0, 7:6 (5).

Hráčka NTC sa vo štvorhre tešila po boku 28-ročnej Ksenie Laskutovovej, pričom slovensko-ruská dvojica prešla turnajom bez straty setu.

"Mám za sebou veľmi ťažký týždeň, ale nakoniec som to dokázala. Ďakujem organizátorom a hlavne najmenšej miestnej fanúšičke, ktorá mi celý zápas divoko tlieskala," uviedla na sociálnych sieťach. 

Fyzicky náročná pre ňu bola najmä sobota, počas ktorej strávila na kurte dokopy päť a pol hodiny a singlové semifinále musela otáčať.

Popri Renáte Jamrichovej patrí 18-ročná Vargová k talentom slovenského ženského tenisu. Vo štvorhre získala v tomto roku už piatu trofej.

"Nina je pracovitý typ. Chce veľa trénovať, hrať veľa turnajov a skôr je u nej výzva si vedieť dobre odpočinúť," hovoril o nej vlani tréner Ján Matúš.

Vďaka získaným bodom v Brašove sa Vargová posunula v online rebríčku WTA na 345. miesto vo dvojhre, čo je jej doterajšie maximum. 

Svoje konto môže tento týždeň vylepšiť v inom rumunskom meste Slobozia, kde v prvom kole vyzve v utorok Talianku Nicole Fossovú Huergovú.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Za týždeň získala hneď dve trofeje. Talentovaná Slovenka ďakovala aj malej fanúšičke