Sabalenková zmietla svoju súperku z kurtu, v boji o finále vyzve domácu hráčku

Aryna Sabalenková.
Aryna Sabalenková. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|4. sep 2024 o 07:41 (aktualizované 4. sep 2024 o 08:50)

Turnajová dvojka stratila vo štvrťfinále iba tri hry.

NEW YORK. Bieloruská tenistka Aryna Sabalenková bude súperkou Američanky Emmy Navarrovej v semifinále ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji US Open.

Dvojnásobná šampiónka Australian Open zdolala vo štvrťfinále v pozícii nasadenej dvojky sedmičku "pavúka" Číňanku Čchin-Wen Čeng hladko 6:1, 6:2.

Dvadsaťšesťročná Sabalenková sa prebojovala medzi najlepšiu štvorku štvrtýkrát za sebou.

Bieloruska stratila na turnaji len štyri hry pri svojom servise a má šancu na to, aby k dvom trofejám z Australian Open pridala ďalší grandslamový titul. Pred rokom prehrala vo finále s domácou Američankou Cori Gauffovou.

"Ak sa dostanete do prvej päťky, každý vás bude brať ako favoritku. Ale ako vždy hovorím, nie je to o tom byť favoritom, ale o tom, ako tvrdo ste pripravení o to bojovať.

Bude to o ťažkých momentoch v zápasoch, keď sa necítite najlepšie a musíte si tým prejsť. Som naozaj rada, že ma berú ako favoritku a urobím všetko pre to, aby som túto krásnu trofej dokázala získať,“ uviedla Sabalenková podľa agentúry Reuters.

Duel sledoval aj bývalý švajčiarsky tenista Roger Federer.

"Videla som ho na veľkej obrazovke. Povedala som si, že dobre, musím hrať svoj najlepší tenis, aby sa mu to páčilo," povedala Bieloruska na adresu Federera, ktorý v rokoch 2004 až 2008 získal svojich päť titulov na US Open za sebou."

Sabalenkovú čaká v boji o druhé finále v rade trinásta nasadená Navarrová. Vzájomná bilancia je 1:1, keď Američanka v marci uspela v troch setoch na Indian Wells a Bieloruska zase na Roland Garros.

"Navarrová si počína naozaj dobre. Krásne vidieť, že tvrdo pracuje, hrá naozaj skvelý a inteligentný tenis. Predchádzajúce dva zápasy, ktoré sme odohrali, boli naozaj ťažké, náročné fyzicky aj psychicky.

Aj keď som ten posledný vyhrala v dvoch setoch, nebol to taký ľahký duel a bolo to veľmi intenzívne stretnutie. Veľmi sa teším na ďalší veľký súboj proti nej,“ dodala nasadená dvojka.

US Open 2024

Dvojhra - štvrťfinále:

Aryna Sabalenková (Biel.-2) - Čchin-Wen Čeng (Čína-7) 6:1, 6:2

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Sabalenková zmietla svoju súperku z kurtu, v boji o finále vyzve domácu hráčku