Zarobia si viac. Organizátori Roland Garros zvýšili odmeny pre hráčov

Roland Garros.
Roland Garros. (Autor: TASR/AP)
SITA|5. máj 2022 o 14:02

Celkový balík odmien je takmer o 10 miliónov eur vyšší ako vlani.

PARÍŽ. Francúzska tenisová federácia štedro odmení tenistov, ktorí sa predstavia na druhom grandslamovom turnaji tohtoročnej tenisovej sezóny - Roland Garros v Paríži.

Celková suma odmien pre hráčov bude 43,6 milióna eur, čo predstavuje nárast o sedem percent oproti roku 2019, ktorý bol posledným podujatím na parížskej antuke pred vypuknutím pandémie koronavírusu.

Pre porovnanie, v minulom roku, keď bol obmedzený počet divákov v hľadisku, rozdali organizátori turnaja v Paríži na odmenách 34,4 milióna eur.

Víťazi vo dvojhre dostanú v tohtoročnej edícii Roland Garros po 2,2 milióna eur, čo je o 800-tisíc eur viac ako pred rokom, ale o 100-tisíc eur menej ako v roku 2019.

Percentuálne si najviac polepšia tenisti a tenistky, ktorí vypadnú v 1. kole hlavnej súťaže, a to až o 35 percent. Zatiaľ čo pred tromi rokmi získali len za odohranie jedného zápasu 46-tisíc eur, v tomto roku to bude už 62-tisíc eur.

Pre hráčov v kvalifikácii bude k dispozícii o 65 percent viac peňazí na odmeny ako v roku 2019 a o 30 percent viac ako vlani.

"Zvyšovanie odmien pre kvalifikantov a zdolaných v prvom kole má pomôcť najmä hráčom, ktorí utrpeli najväčšie finančné straty počas pandémie," vysvetlili organizátori turnaja vyššie "prize money".

Celkovo zarobia tenisti na Roland Garros 2022 vo dvojhre o 1,5 percenta viac ako v roku 2019, vo štvorhre to bude o 6 percent viac.

Tituly v "singli" budú obhajovať Srb Novak Djokovič a Češka Barbora Krejčíková. Turnaj sa začína 22. mája.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Zarobia si viac. Organizátori Roland Garros zvýšili odmeny pre hráčov