Tenis: Pre Samprasa je triumf na Roland Garros pred zlatom z olympiády

Legendárny Pete Sampras by podľa najlepšieho tenistu súčasnosti Rogera Federera patril aj v tejto dobe do prvej päťky mužského renkingu.
Legendárny Pete Sampras by podľa najlepšieho tenistu súčasnosti Rogera Federera patril aj v tejto dobe do prvej päťky mužského renkingu. (Autor: REUTERS)
SITA|23. nov 2007 o 20:53

MACAU 23. novembra (SITA, AP) - Bývalý špičkový americký tenista Pete Sampras po príchode do Macau na sobotňajší záverečný tretí tohtotýždňový ázijský exhibičný duel so Švajčiarom Rogerom Federerom postavil ...

MACAU 23. novembra (SITA, AP) - Bývalý špičkový americký tenista Pete Sampras po príchode do Macau na sobotňajší záverečný tretí tohtotýždňový ázijský exhibičný duel so Švajčiarom Rogerom Federerom postavil prípadný triumf na Roland Garros nad zlato z OH. Tridsaťšesťročný držiteľ 14 grandslamových titulov takouto odpoveďou vnikol do váhania lídra súčasného svetového renkingu, pretože otázku pôvodne dostal o 10 rokov mladší rival. Ako je známe, dvoch velikánov "bieleho športu" spája práve skutočnosť, že nikdy nezískali trofej na parížskom antukovom grandslamovom turnaji.

Podľa Samprasa nebude mať Federer žiaden problém z prekonaním jeho zbierky z podujatí veľkej štvorky: "Keď som ja bol na vrchole síl, cítil som sa nezdolateľne. Počas Rogerovho obdobia rovnako vyznieva jeho prevaha. Ťažko to porovnávať a skúšať preferovať jedného z nás, ale zastávam názor, že on teraz dominuje oveľa viac, než sa to kedy podarilo mne. Myslím si, že vyrovná tú moju štrnástku, prekoná ju a pôjde na 16, 17, 18. Lídrom rebríčka zostane veľmi, veľmi dlho.

Švajčiar pochválil Američanovo zlepšenie sa medzi utorňajším prvým duelom v kórejskom Soule (6:4, 6:3) a štvrtkovým stretnutím v malajzijskom Kuala Lumpure (7:6 /6/, 7:6 /5/), ale člen Siene slávy hneď v dobrej nálade reagoval: "Áno, možno mám v sobotu šancu, ale len šancu." Sampras však s úsmevom dodal, že protivník si dvoma víťazstvami udržal reputáciu a teraz by mu mohol "hodiť kostičku" v podobe aspoň jedného setu. "Hrať proti Petovi je pre mňa veľká česť, pretože bol mojím idolom v čase dospievania. Obdivoval som jeho prejav, schopnosť vyťahovať veľké údery v kľúčových momentoch, nádhernú techniku, pohyb po dvorci. Vo všetkom bol perfektný," vyhlásil Federer, ktorý už predtým odhadol, že Sampras by pri prípadnom návrate do diania stále patril medzi najlepšiu päťku. Američan, ktorý sa rozlúčil po US Open 2002, však viackrát odmietol úvahy o comebacku.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Tenis: Pre Samprasa je triumf na Roland Garros pred zlatom z olympiády