Slovenky katom favoritiek. O prekvapenie sa postarala aj pätnásťročná Pohánková

Mia Pohánková
Mia Pohánková (Autor: Slovenský tenisový zväz)
Sportnet|10. okt 2024 o 20:09 (aktualizované 10. okt 2024 o 21:21)

Vyradila štvorku turnaja.

J&T Banka Slovak Open 2024

Dvojhra - 2. kolo:

Mia Pohanková (SR) - Anastasia Zacharovová (Rus.-4.) 6:3, 6:4

BRATISLAVA. Slovenská tenistka Mia Pohánková postúpila do tretieho kola dvojhry na turnaji J&T Banka Slovak Open 2024.

Pätnásťročná tínedžerka dokázala zdolať štvrtú nasadenú Rusku Anastasiu Zacharovovú dvakrát 6:3.

Pohánková uspela aj napriek veľkému rozdielu v rebríčku WTA. Slovenke patrí 962. priečka, pričom dvadsaťdvaročná Ruska figuruje na 151. mieste.

V ďalšom kole vyzve rodáčka z Levíc ďalšiu Rusku, šiestu nasadenú Elenu Pridankinovú.

"Dnešné víťazstvo bolo vydreté. Hralo sa mi super, hlavne kvôli atmosfére, ktorá bola neskutočná hneď od začiatku. Súperka začala slušne, nechodila veľmi na volej. V prvom sete som si udržala servis, síce ma brejka, ale verila som si, že ju brejknem späť, čo sa mi aj podarilo," zhodnotila Pohánková úvodnú sadu.

"V druhom sete som sa snažila koncentrovať na každú loptičku. Súperka zrýchlila hru, začala chodiť na volej, snažila sa výmeny rýchlo ukončiť. Ja som však zachovala chladnú hlavu, snažila som sa odovzdať všetko, čo viem, aby to zvládli aj moje nohy. Nechcela som jej dovoliť aby chodila na volej, čo sa mi aj veľakrát podarilo a som za to veľmi rada," okomentovala svoj triumf.

Pohánkovú čaká v piatok ďalšia tenistka z Ruska, ktorá bude favoritka. Mladá Slovenka však verí, že ju znovu potiahnu fanúšikovia.

"Zajtra ma čaká súperka, ktorá bude určite dobrá. Idem si to užiť a som rada, že som zopakovala výsledok z vlaňajška, ale snáď sa mi podarí ešte viac. Verím, že príde ešte viac fanúšikov, mám rada atmosféru, keď ma povzbudzujú pri každej loptičke, za čo som veľmi vďačná."

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Slovenky katom favoritiek. O prekvapenie sa postarala aj pätnásťročná Pohánková