Gombos zdolal kamaráta už šiesty raz. V Bratislave zabojuje o finále

Norbert Gombos.
Norbert Gombos. (Autor: TASR)
TASR|10. jún 2022 o 19:35

Bratislava Open pozná semifinálové zloženie.

BRATISLAVA. Slovenský tenista Norbert Gombos sa prebojoval do semifinále dvojhry na antukovom challengeri Kooperativa Bratislava Open.

Vo štvrťfinále zdolal ako nasadená trojka svojho krajana Jozefa Kovalíka 6:3, 7:6 (4). V dueli o finále nastúpi v sobotu proti Rusovi Alexandrovi Ševčenkovi.

Gombos počas celého zápasu s Kovalíkom ťažil z kvalitného podania. V prvom sete súpera brejkol za stavu 4:3, keď zahral víťazný forhend po čiare. V druhom dejstve vyrovnal z 1:4 na 4:4 a vynútil si tajbrejk, v ktorom slávil úspech.

Gombos nadviazal na štvrťfinálové víťazstvo nad Kovalíkom z roku 2019, keď na Bratislava Open dokráčal až k titulu. Vzájomnú bilanciu upravil už na 6:1.

"Vedel som, že to bude ťažký zápas. S Jojom sa veľmi dlho poznáme, chodievali sme roky na tie isté turnaje. Nie je ľahké nastúpiť v derby proti kamošovi.

S predvedeným výkonom som však veľmi spokojný. Na začiatku druhého setu som síce prehrával 1:4, no potom som sa opäť dostal do hernej pohody. Vyrovnal som na 4:4 a tajbrejk som zahral na jednotku," uviedol Gombos.

Semifinálový súper Ševčenko je preňho neznáma.

"Videl som ho prvýkrát na turnaji v Španielsku. Všimol som si, že na antuke hrá agresívne. V Bratislave zdolal Filipa Horanského i Andreja Kuznecova.

To sú nebezpeční hráči. Budem sa snažiť podať maximálny výkon a hrať koncentrovane," dodal zverenec trénera Tibora Tótha.

Bratislava Open 2022

Dvojhra - štvrťfinále:

Norbert Gombos (SR-3) - Jozef Kovalík (SR) 6:3, 7:6 (4)

Alexander Ševčenko (Rus.) - Andrej Kuznecov (Rus.) 6:4, 6:2

Chun-Hsin Tseng (Taiw.-2) - Vít Kopřiva (ČR) 7:5, 5:7, 7:5

Riccardo Bonadio (Tal.) - Oleksij Krutych (Ukr.) 6:4, 1:6, 7:5

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Gombos zdolal kamaráta už šiesty raz. V Bratislave zabojuje o finále