Odmeny na Australian Open budú rekordné: Chceme vidieť najlepších hráčov

Rafael Nadal.
Rafael Nadal. (Autor: TASR/AP)
SITA|1. jan 2023 o 17:55

Na Australian Open boli zvýšení peňažné odmeny za každé kolo od kvalifikácie.

BRATISLAVA. Organizátori úvodného grandslamového podujatia tenisovej sezóny Australian Open v Melbourne rozdelia v rámci odmien rekordných 76,5 milióna austrálskych dolárov.

Ako referuje oficiálna stránka podujatia, ktoré sa uskutoční od 16. do 29. januára, uvedená čiastka predstavuje nárast o 3,4 percenta oproti minuloročnej dotácii.

Celkovo si tenisti a tenistky počas tzv. austrálskeho leta s viacerými turnajmi, ktoré vyvrcholí spomenutým grandslamovým turnajom, prídu na viac ako 100 miliónov austrálskych dolárov.

„Pre pokračujúci úspech austrálskeho tenisového leta je rozhodujúce, aby sme poskytovali silné a relevantné herné príležitosti a zabezpečili, že najlepší hráči na svete budú primerane odmenení.

Chceme zabezpečiť, aby Austrália bola globálnym štartovacím bodom pre sezónu a aby sme ich videli čo najviac. Inšpirujú nás všetkých, aby sme sa zapojili do tohto skvelého športu, a inšpirujú taktiež budúce generácie,“ povedal riaditeľ turnaja Australian Open Craig Tiley.

Poznamenal, že na Australian Open boli zvýšené peňažné odmeny za každé kolo od kvalifikácie až po finále, s výrazným nárastom v prvých kolách.

„Tieto významné odmeny pomáhajú hráčom investovať do vlastnej kariéry a v mnohých prípadoch sa aj etablovať na tenisovej scéne počas celého roka,“ dodal Tiley a zdôraznil, že prioritou Australian Open je aj vytváranie nových výhod, služieb, priestorov a zážitkov pre hráčov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Australian Open»Odmeny na Australian Open budú rekordné: Chceme vidieť najlepších hráčov