Sinnera stále trápi neúčasť v Paríži, ale už je späť. Hneď však musí obhajovať veľký úspech

Jannik Sinner vo Wimbledone 2024.
Jannik Sinner vo Wimbledone 2024. (Autor: TASR/AP)
Lukáš Prokop|8. aug 2024 o 11:00

Svetová jednotka sa vracia po nútenej pauze a hneď ho čaká náročná úloha.

BRATISLAVA. Svetová jednotka Jannik Sinner sa po takmer mesiaci vracia k súťažnému tenisu. Prvýkrát od štvrťfinálovej prehry vo Wimbledone štartuje na turnaji kategórie Masters v Montreale. A nebude to mať jednoduché.

V stávke je veľa bodov, ktoré obhajuje z minulého roka, keďže na tomto mieste získal svoj premiérový titul z kategórie 1000.

Dokáže sa 22-ročný Talian vrátiť v takej forme, v akej sa prezentoval v tejto sezóne?

Z podujatia sa odhlásili finalisti z OH 2024 v Paríži Novak Djokovič a Carlos Alcaraz, ale zvyšok svetovej desiatky v Kanade nechýba.

Nadviaže Sinner na skvelé výkony?

Sinner sa v doterajšej časti sezóny prezentoval v najlepšom možnom svetle. Hneď na jej začiatku vyhral v Austrálii svoj premiérový grandslamový turnaj a následne dokázal uspieť aj na Masters v Miami.

Zle si neviedol ani na antuke, keď dokráčal až do semifinále turnaja v Monte Carle a neskôr tiež do semifinále antukového grandslamu Roland Garros.

Aj prechod z antuky na trávnatý povrch zvládol bravúrne, keď ihneď triumfoval v nemeckom Halle. Posledným turnajom, ktorý v tejto sezóne zatiaľ odohral, bol Wimbledon. Vo štvrťfinále ho však vyradil v piatich setoch Rus Daniil Medvedev.

Všetko vyzeralo tak, že ďalšou zastávkou pre stále mladého Taliana budú olympijské hry, z ktorých sa však tesne pred ich štartom musel odhlásiť. Štartovať na turnaji mu nedovolila angína.

Svoju neúčasť v Paríži očividne stále ľutuje, ako naznačil aj na tlačovej konferencii začiatkom týždňa. "Hrať na olympijských hrách bol môj hlavný cieľ pre túto sezónu," povedal.

Vzhľadom na svoju neúčasť na Hrách sa aspoň mohol, po tom, čo choroba ustúpila, ísť do Kanady pripravovať o niečo skôr. Práve na amerických betónoch by mohol naviazať na svoje výkony z prvej polovice sezóny a znova predviesť svoj najlepší tenis.

Nová veľká trojka alebo dvojka?

Nielen podľa svetového rebríčka, ale aj podľa výsledkov či aktuálnych výkonov, sa túto sezónu mohlo do úst divákov či komentátorov opäť dostať označenie "veľká trojka". Prečo?

Tomuto tenisovému roku doteraz dominovali predovšetkým traja hráči. Svetová jednotka Sinner, dvojka Djokovič a trojka Alcaraz. V roku 2024 opanovala táto trojica väčšinu finále veľkých turnajov.

Táto sezóny by sa ale tiež dala rozdeliť na dve pomyselné polovice. Na prvú od januára do apríla/mája, keď mužskému okruhu dominovali mená Sinner a Alcaraz, a Djokovič sa márne snažil nájsť formu z predchádzajúceho roka.

V tej druhej polovici prevzal iniciatívu spolu s Alcarazom práve Djokovič. Na tento fakt poukázala aj svetová jednotka Sinner, ktorý označil finále olympijských hier za stret dvoch aktuálne najlepších hráčov sveta.

To, ako sa talianska hviezda bude snažiť prerušiť aktuálnu dominanciu Alcaraza s Djokovičom, môžete sledovať už od štvrtka približne od 20.00 h, keď Sinner vo svojom prvom zápase v Montreale vyzve Chorváta Bornu Čoriča.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Sinnera stále trápi neúčasť v Paríži, ale už je späť. Hneď však musí obhajovať veľký úspech