Polášek s Dodigom dosiahli cenné víťazstvo. Stále sú v hre o postup

Slovenský tenista Filip Polášek (vľavo) a Chorvát Ivan Dodig.
Slovenský tenista Filip Polášek (vľavo) a Chorvát Ivan Dodig. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|16. nov 2021 o 20:25

S nemecko-rumunskou dvojicou si poradili v dvoch setoch.

Turnaj majstrov 2021

Štvorhra - zelená skupina:

Ivan Dodig, Filip Polášek (Chor./SR-6) - Kevin Krawietz, Horia Tecau (Nem./Rum.-8) 7:6 (2), 7:5

Marcel Granollers, Horacio Zeballos (Šp./Arg.-4) - Mate Pavič, Nikola Mektič (Chor.-1) 6:4, 7:6 (4)

TURÍN. Slovenský tenista Filip Polášek a Chorvát Ivan Dodig dosiahli prvé víťazstvo na tohtoročnom Turnaji majstrov. V Turíne si zohraný deblový pár poradil s nemecko-rumunskou dvojicou Kevin Krawietz, Horia Tecau 7:6 (2), 7:5.

Počas celého zápasu si šampióni z grandslamového Australian Open držali na servise vysoký štandard a odvrátili aj všetky tri brejkbalové hrozby.

V prvom sete síce nevyužili za stavu 6:5 dva setbaly, ale všetko si to vynahradili v tajbrejku. V skrátenej hre predviedol Dodig dva dôležité víťazné údery a napokon po 51 minútach ukončilo úvodné dejstvo eso z rakety Poláška.

Aj druhý set bol veľmi vyrovnaný, no ako rozhodujúci sa ukázal byť 11. gem, v ktorom stratil Tecau podanie. Následne Dodig na podaní nezaváhal.

Slovensko-chorvátsky pár má v Turíne bilanciu jedna výhra a jedna prehra. Pred jeho posledným vystúpením v zelenej skupine je postupová matematika jasná.

V priamom súboji o druhé postupové miesto bude súperom Poláška s Dodigom najvyššie nasadený pár Mate Pavič a Nikola Mektič.

Chorváti v utorok popoludní podľahli Granollersovi so Zeballosom 4:6 a 6:7 (4). Španielsko-argentínsky pár si už v predstihu zaistil postup do semifinále.

Tabuľka

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Polášek s Dodigom dosiahli cenné víťazstvo. Stále sú v hre o postup