Federer si na Dartmouth College prevezme čestný titul. Dostane ho aj za humanitárny prínos

Roger Federer.
Roger Federer. (Autor: TASR/AP)
SITA|30. mar 2024 o 11:02

Dartmouh College je jedna z najprestížnejších súkromných inštitúcií vyššieho vzdelávania v USA, ktorá sídli v meste Hanover v štáte New Hampshire.

CONCORD. Švajčiarskej tenisovej legende Rogerovi Federerovi sa dostane veľkej cti na akademickej pôde.

Dvadsaťnásobný grandslamový šampión si na Dartmouth College prevezme čestný titul Doctor of Humane Letters, ktorý sa udeľuje osobnostiam, ktoré sa vyznamenali humanitárnym a filantropickým prínosom pre spoločnosť.

Dartmouh College je jedna z najprestížnejších súkromných inštitúcií vyššieho vzdelávania v USA, ktorá sídli v meste Hanover v štáte New Hampshire. Absolventská slávnosť, na ktorej Federer prednesie úvodný prejav, sa uskutoční 9. júna.

"Roger je nepopierateľne jeden z najlepších športovcov všetkých čias. Radosť, ktorú vždy rozdával aj nachádzal na tenisovom dvorci, sa teraz prenesie aj na absolventov našej školy. Som tým nadšená," vyhlásila rektorka Dartmouthu Sian Leah Beilocková.

"Som nadšený a poctený, že môžem byť vaším tohtoročným prednášateľom. Vidíme sa v júni na Big Greene," skonštatoval Federer.

Federer odišiel do tenisového dôchodku v roku 2022 vo veku 41 rokov po vynikajúcej kariére, ktorá trvala takmer štvrťstoročie. Zahŕňala 20 grandslamových titulov, ale mala aj charitatívny rozmer.

Už v roku 2003 švajčiarsky fenomén vytvoril nadáciu, ktorá odvtedy investovala viac ako 96 miliónov dolárov do programov raného vzdelávania pre milióny detí žijúcich v chudobe vo Švajčiarsku a šiestich afrických krajinách.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Federer si na Dartmouth College prevezme čestný titul. Dostane ho aj za humanitárny prínos