Senzačnú víťazku US Open prenasledoval muž. Dostal viacero trestov

Emma Raducanuová.
Emma Raducanuová. (Autor: TASR/AP)
SITA|24. feb 2022 o 09:46

Mladá tenistka ho zaujala po úspechu na US Open.

LONDÝN. Domáce väzenie na osem týždňov, zákaz priblíženia na dlhých päť rokov a spolu 200 hodín verejnoprospešných prác počas najbližších osemnástich mesiacov.

Taký je trest pre Amrita Magara, ktorý cielene prenasledoval mladú britskú tenistku Emmu Raducanuovú. Tridsaťpäťročný muž sa v závere minulého roka sa v troch rozličných dátumoch pohyboval v okolí domova 19-ročnej nečakanej víťazky minuloročnej edície US Open.

Mladá Britka získala v New Yorku grandslamový titul ako kvalifikantka, predtým sa na londýnskom Wimbledone dostala do 4. kola dvojhry žien.

Mladej tenistke pred jej domom, v ktorom žije spolu s rodičmi, nechával rôzne darčeky či odkazy, z predzáhradky tiaž ukradol rôzne predmety a dokonca raz ozdobil strom pred domov vianočnými svetlami.

Raducanuovej tiež zanechal kvety s odkazom, raz súčasťou takého odkazu bola aj mapa, ktorú nakreslil, aby objektu svojho sledovania ukázal 37-kilometrovú cestu, ktorú k nej prešiel zo svojho domova.

Políciu na muža upozornil otec mladej športovkyne, ktorý na zázname z kamery pri hlavnom vchode spozoroval muža, ako z verandy kradne topánku.

Amrit Magar pri výsluchu uviedol, že k domu Raducanuovej ho to "ťahalo" pre jej prenikavý úspech v New Yorku a topánku si vzal ako suvenír, keďže si myslel, že patrí práve šikovnej tenistke.

Teraz sa nesmie priblížiť k domu mladej športovkyne na vzdialenosť menej ako jedna míľa, má tiež zakázané navštevovať športoviská či štadióny, na ktorých trénuje či hrá Emma Raducanuová. To všetko Amritovi Magarovi nariadil súd v Bromley na juhovýchode Londýna.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Senzačnú víťazku US Open prenasledoval muž. Dostal viacero trestov