Bolí ju chrbát a potrebuje oddych. Ukrajinka Svitolinová prerušila sezónu

Elina Svitolinová.
Elina Svitolinová. (Autor: TASR/AP)
SITA|31. mar 2022 o 10:20

Svitolinovú trápi aj situácia na Ukrajine.

BRATISLAVA. Ukrajinská tenistka Elina Svitolinová prerušila sezónu, lebo nie je zdravotne v poriadku. Členka svetovej špičky cíti, že nemá formu a kvári ju aj vojnová situácia v jej krajine.

Bývalá šampiónka WTA na veľkých turnajoch v Indian Wells a Miami neuhrala ani jeden zápas a z dvadsiateho miesta rebríčka padne budúci pondelok minimálne na 27. priečku.

Na januárovom Australian Open v Melbourne sa rozlúčila v 3. kole, jej najlepším tohtoročným výsledkom zostáva štvrťfinále z mexického Monterrey.

"Mám za sebou náročné mesiace fyzicky aj psychicky. Dlhší čas pociťujem problémy s chrbtom, takto to už ďalej nejde. Bolesť mi nedovoľuje pripraviť sa na turnaje v takej miere, ako to potrebujem," uviedla Svitolinová, cituje ju aj portál iSport.blesk.cz.

Dvadsaťsedemročná rodáčka z Odesy ešte nedávno prežívala krásne obdobie. Vlani v lete sa vydala za francúzskeho tenistu Gaela Monfilsa a na sociálnych sieťach zaľúbenými fotkami rozdávala radosť fanúšikom. Potom však prišiel pokles formy, zdravotná indispozícia a do toho ešte aj vojenská agresia Ruska na Ukrajine.

"Na jednej strane sa s bolesťou pozerám na to, čo sa deje v mojej krajine, na druhej strane statočnosť a odvaha mojich krajanov, s akou bránia domovinu, mi dodáva impulzy do ďalšej kariéry," prezradila zdroj svojej motivácie.

"Teraz však nesiem následky toho, že som si nedala pauzu už skôr. Moje telo to už nezvláda a potrebuje oddych. Musím s ľútosťou fanúšikom oznámiť, že budem chýbať v aprílovom zápase Pohára federácie proti USA aj na niekoľkých obľúbených antukových turnajoch v Európe," dodala Svitolinová.

Elina Svitolinová je dvojnásobná grandslamová semifinalistka. Na okruhoch WTA vyhrala šestnásť titulov, je šampiónka WTA Finals 2018. Najvyššie postavenie v rebríčku zaznamenala v roku 2017, keď dosiahla na tretie miesto.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Bolí ju chrbát a potrebuje oddych. Ukrajinka Svitolinová prerušila sezónu