Zápas ukončila až na piaty pokus. Kasatkinová je už v semifinále

Ruská tenistka Daria Kasatkinová.
Ruská tenistka Daria Kasatkinová. (Autor: TASR/AP)
TASR|1. jún 2022 o 15:15 (aktualizované 1. jún 2022 o 16:22)

Ide o jej grandslamové maximum.

Roland Garros 2022

Dvojhra žien - štvrťfinále:

Daria Kasatkinová (Rus.-20) - Veronika Kudermetovová (Rus.-29) 6:4, 7:6

Iga Swiateková (Poľ.-1) - Jessica Pegulová (USA-11) 6:3, 6:2

PARÍŽ. Ruská tenistka Daria Kasatkinová sa prvýkrát v kariére prebojovala do semifinále dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros.

Dvadsiata nasadená hráčka zdolala v stredajšom štvrťfinále krajanku a nasadenú hráčku číslo 29 Veroniku Kudermetovovú 6:4, 7:6 (5). Zápas trval 2:05 h.

Premožiteľka Rebeccy Šramkovej doteraz neprehrala na turnaji ani jeden set. Postupom medzi najlepšiu štvorku prekonala svoje grandslamové maximum, v roku 2018 prehrala vo štvrťfinále v Paríži aj vo Wimbledone.

Dvadsaťpäťročná Kasatkinová prehrávala v úvode 1:3, ale potom dvakrát vzala súperke podanie a získala prvý set vo svoj prospech.

V druhom obe hráčky trikrát stratili servis, Kudermetovová sa nechala ošetriť a napokon musel rozhodnúť až tajbrejk. V ňom si Kasatkinová vybudovala náskok 6:1 a kraťasom napokon premenila až svoj piaty mečbal.

"Videli ste, že zápas bol naozaj tesný, najmä v tajbrejku. Najvyrovnanejšie to bolo v záverečných gemoch a teší ma, že som vyhrala a prvýkrát postúpila do semifinále," uviedla víťazka pre agentúru AFP po úspešnom dueli.

Jej súperkou v boji o postup do finále bude Poľka Iga Swiateková. Aktuálna svetová jednotka v stredu zdolala Jessicu Pegulovú hladko 6:3, 6:2. Parížska šampiónka z roku 2020 predĺžila svoju víťaznú šnúru už na 33 zápasov.

Swiateková ťahá najdlhšiu víťaznú sériu na okruhu WTA od roku 2013, keď Američanka Serena Williamsová vyhrala 34 stretnutí za sebou.

Proti Pegulovej Poľka potvrdila úlohu favoritky. V prvom sete trikrát prelomila podanie súperky. V druhom dejstve si po rýchlom brejku vybudovala náskok 4:1 a zápas už dotiahla do úspešného konca.

"Možno to tak na prvý pohľad na dvorci nevyzerá, no pred veľkými zápasmi bývam vždy nervózna. Týka sa to aj grandslamových turnajov.

Nič na tom nemení ani víťazná séria, ktorú ťahám. Ak som až príliš pokojná, je to signál, že sa deje niečo zvláštne. Stres môže byť aj pozitívna vec, núti ma byť aktívnejšou," uviedla Swiateková po triumfe nad Pegulovou.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Zápas ukončila až na piaty pokus. Kasatkinová je už v semifinále