Olympiáda bude bez Thiema. Piaty hráč sveta chce obhájiť US Open

Dominic Thiem.
Dominic Thiem. (Autor: TASR/AP)
TASR|18. jún 2021 o 11:40

Rakúsky tenista Dominic Thiem sa sústredí na Wimbledon a US Open.

VIEDEŇ. Piaty hráč svetového rebríčka tenistov Dominic Thiem nebude štartovať na olympijských hrách v Tokiu.

Rakúšan sa chce v nabitom kalendári koncentrovať na grandslamové turnaje vo Wimbledone a na US Open, kde bude obhajovať vlaňajší triumf.

Pridal sa ku Španielovi Rafaelovi Nadalovi, ktorý vo štvrtok rovnako oznámil neúčasť na OH 2020.

"Po konzultácii s mojím tímom a analýze situácie som urobil veľmi ťažké rozhodnutie nezúčastniť sa na olympijských hrách v Tokiu. Aj pre mňa, tak ako pre všetkých športovcov, je reprezentácia krajiny na olympiáde veľká česť, o to ťažšie bolo pre mňa spraviť tento krok.

Rok 2021 sa však nezačal podľa očakávania a nie som pripravený hrať v Tokiu môj najlepší tenis. Môj cieľ je pracovať naplno v najbližších týždňoch, urobiť maximum vo Wimbledone, trénovať a pokúsiť sa obhájiť titul na US Open," vysvetlil 27-ročný Thiem.

Na nedávnom Roland Garros vypadol ako dvojnásobný finalista z Paríža šokujúco hneď v prvom kole, čo sa mu na tomto turnaji stalo prvýkrát v kariére. Pre obavy z vírusu Zika už vynechal aj OH 2016 v Riu de Janiero.

"Som ešte mladý a dúfam, že budem môcť hrať v rakúskych farbách na olympiáde v Paríži v roku 2024," vyhlásil Thiem podľa agentúry AFP.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Olympijské hry»Olympiáda Tokio 2021»Olympiáda bude bez Thiema. Piaty hráč sveta chce obhájiť US Open