Molčan dosiahol životné víťazstvo, Martin vyzve svoj idol

Alex Molčan.
Alex Molčan. (Autor: SME - ONDREJ GAJDOŠ)
SITA, TASR|27. máj 2021 o 15:10 (aktualizované 27. máj 2021 o 18:27)

Na turnaji ATP budú v semifinále až dvaja Slováci.

BRATISLAVA. Slovenský tenista Alex Molčan postúpil na turnaji ATP v srbskom Belehrade už do semifinále dvojhry a dosiahol najväčší úspech vo svojej kariére.

Dvadsaťtriročný prešovský rodák vo štvrtkovom štvrťfinále "zmietol z kurtu" niekdajšiu sedmičku rebríčka ATP Španiela Fernanda Verdasca.

Duel trval len 64 minút a po setoch 6:2, 6:0 sa radoval slovenský tenista.

V boji o finále v piatok nastúpi proti Argentínčanovi Federovi Delbonisovi. Španiel Roberto Carballés Baena totiž do štvrťfinálového zápasu nenastúpil. 

Nie je to o šťastí 

"Dnešné víťazstvo je bezpochyby najväčšie v mojej kariére. Fernando je žijúca legenda, som šťastný, že som dnes vyhral. Verím, že budem schopný pokračovať na rovnakej úrovni, akú predvádzam tu v Belehrade počas celého turnaja.

Určite to nie je o šťastí. Tvrdo trénujem a stále sa snažím byť lepším hráčom. Samozrejme, keď už vyhráte pár zápasov, prináša to so sebou sebavedomie, ktoré každý hráč potrebuje. Verím v svoj forhend, bekhend, servis.

Na kurte si to užívam, všeobecne až tak veľa o tenise nepremýšľam. Verím, že budem schopný to zopakovať viackrát," povedal po postupe Molčan podľa webu Slovenského tenisového zväzu (STZ).

Do semifinále postúpil aj Martin 

Alex Molčan až do januára 2021 nehral v hlavnej súťaži na turnaji ATP.

Premiérovo sa mu to podarilo v tureckej Antalyi, v marci sa dostal do hlavnej súťaže aj vo francúzskom Marseille. V úvode aktuálneho týždňa patrilo Molčanovi 255. miesto v rebríčku ATP, teraz má istotu prieniku na 208. pozíciu.

Na rovnakom turnaji sa do semifinále dvojhry prebojoval aj Andrej Martin, ktorý zdolal piateho nasadeného Srba Dušana Lajoviča za 145 minút 3:6, 6:3, 6:4.

Martin to vo štvrtok dotiahol až do tretieho setu, v ktorom prehrával 1:3. V ďalšom priebehu síce raz prišiel o vlastný servis, no súpera brejkol hneď trikrát a na postup premenil prvý mečbal pri vlastnom podaní.

V semifinále bude jeho súperom najväčšia hviezda podujatia Novak Djokovič. Domáci hráč vo štvrtok deklasoval Argentínčana Federica Coriu 6:1, 6:0. 

"Keď som videl pavúk, povedal som Patrikovi (Fabianovi), ktorý je tu so mnou, aké by bolo skvelé dostať sa do semifinále a zahrať si proti nemu. Novak je pre mňa špeciálny hráč, vždy som si chcel proti nemu zahrať.

Nie je iba špeciálny tenista, je aj skvelou osobnosťou a jeden z mojich najväčších idolov. Teším sa na túto výzvu. Rovnako nás spája aj to, že jeho tréner Marián Vajda je zo Slovenska a je mojim a otcovým dobrým priateľom," povedal Martin. 

Turnaj ATP v Belehrade - štvrťfinále:

Alex Molčan (SR) - Fernando Verdasco (Šp.) 6:2, 6:0

Andrej Martin (SR) - Dušan Lajovič (Srb.-5) 3:6, 6:3, 6:4

Novak Djokovič (Srb.-1) - Federico Coria (Arg.) 6:1, 6:0

Federico Delbonis (Arg.-8) - Roberto Carballés Baena (Šp.) - bez boja

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Molčan dosiahol životné víťazstvo, Martin vyzve svoj idol