Sabalenková chce znova získať post svetovej jednotky. Znamená to veľa, uviedla

Aryna Sabalenková.
Aryna Sabalenková. (Autor: TASR/AP)
REUTERS|24. sep 2024 o 13:15

Na turnaji v Pekingu bude pri neúčasti Igy Swiatekovej najväčšou favoritkou na zisk titulu.

BRATISLAVA. Svetová dvojka Aryna Sabalenková sa po prvý raz od svojho triumfu na US Open vráti do diania na turnaji WTA 1000 v Pekingu.

Bieloruska v utorok uviedla, že jej cieľom je získať späť prvé miesto v rebríčku v posledných týždňoch sezóny.

Dvadsaťšesťročná tenistka získala tento mesiac svoj tretí grandslamový titul po triumfe na Australian Open a pri neúčasti držiteľky titulu Igy Swiatekovej, ktorá na podujatí chýba z osobných dôvodov, bude najväčšou favoritkou na zisk pekinskej koruny.

Sabalenková sa v minulej sezóne nakrátko dostala na prvé miesto, ale predbehla ju Poľka Swiateková, a povedala, že sa sústredí na dobré výsledky v ázijskom turnaji, aby mala čo najväčšiu šancu dosiahnuť svoj cieľ.

„Samozrejme, je to jeden z mojich cieľov, ukončiť sezónu na poste svetovej jednotky,“ povedala Sabalenková novinárom.

„Nesnažím sa však na to sústrediť. Snažím sa sústrediť na svoju hru. Zostávajú ešte tri turnaje. Snažím sa na kurte predviesť svoj najlepší tenis.

Po sezóne uvidím, či to stačilo na to, aby som rok ukončila ako svetová jednotka, alebo musím zlepšiť niečo iné... Byť označený za najlepšieho hráča na svete, to znamená veľa.“

Sabalenková sa spolu so Swiatekovou už kvalifikovala na koncoročný turnaj WTA Finals, ktorý sa uskutoční 2. - 9. novembra.

Turnaj v Pekingu sa koná od 25. septembra do 6. októbra.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Sabalenková chce znova získať post svetovej jednotky. Znamená to veľa, uviedla