Žreb určil Slovákom súperov na US Open, majú negatívne bilancie

Alex Molčan.
Alex Molčan. (Autor: TASR/AP)
TASR|25. aug 2022 o 18:40

V hlavnej časti si zahrajú Molčan a Schmiedlová.

NEW YORK. Slovenský tenista Alex Molčan nastúpi v prvom kole US Open proti Brazílčanovi Thiagovi Monteirovi. Annu Karolínu Schmiedlovú čaká Argentínčanka Nadia Podoroská, rozhodol o tom štvrtkový žreb v New Yorku.

Molčan sa vlani pri premiére v hlavnej súťaži vo Flushing Meadows prebojoval až do 3. kola, v ktorom prehral s Argentínčanom Diegom Schwartzmanom.

S Monteirom má negatívnu bilanciu 0:1, v roku 2018 s ním prehral hladko v dvoch setoch na antukovom challengeri v poľskom Štetíne.

V prípade postupu cez Brazílčana sa stretne s víťazom súboja medzi Rusom Karenom Chačanovom a domácim Američanom Denisom Kudlom.

Schmiedlová prehráva s Podoroskou na zápasy 0:1, v roku 2020 jej podľahla v 3. kole Roland Garros. Šancu zahrať si v hlavnej súťaži má zo Sloveniek ešte Viktória Kužmová, ktorá postúpila do finále kvalifikácie.

Najvyššie nasadený Rus Daniil Medvedev odštartuje cestu za obhajobou titulu proti Američanovi Stefanovi Kozlovovi, ktorý nahradil Alexandra Zvereva.

Náročná prekážka čaká obhajkyňu trofeje v ženskom singli, Britka Emma Raducanuová si totiž zmeria sily so skúsenou Francúzkou Alize Cornetovou.

Nasadená jednotka Poľka Iga Swiateková, dvojnásobná šampiónka Roland Garros, si zmeria sily s Taliankou Jasmine Paolinivoou.

Serena Williamsová, ktorá po US Open s najväčšou pravdepodobnosťou ukončí kariéru, sa stretne s Dankou Koviničovou z Čiernej Hory.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Žreb určil Slovákom súperov na US Open, majú negatívne bilancie