Kontaveitová postúpila do semifinále, Češky sa pobijú o ďalšiu miestenku

Anett Kontaveitová.
Anett Kontaveitová. (Autor: TASR/AP)
TASR|12. nov 2021 o 22:45 (aktualizované 13. nov 2021 o 07:42)

Estónka má postúpila do semifinále.

GUADALAJARA. Estónska tenistka Anett Kontaveitová sa stala prvou semifinalistkou na MS WTA Tour v mexickej Guadalajare.

Ôsma nasadená hráčka uspela aj vo svojom druhom zápase skupiny Teotihuacán, keď v piatok zdolala tretiu nasadenú Češku Karolínu Plíškovú hladko 6:4, 6:0.

Prvý set bol vyrovnaný do stavu 4:4, Kontaveitová následne udržala a svoje podanie a vzápätí v desiatom geme zobrala súperke servis. V druhom dejstve na dvorci dominovala a Plíškovej uštedrila "kanára".

Kontaveitová v prvom zápase na turnaji zdolala ďalšiu Češku Barboru Krejčíkovú.

Víťaznú sériu natiahla na 12 zápasov, z uplynulých 30 vystúpení odišla z kurtu ako zdolaná len dvakrát.

"Naozaj sa snažím užívať si každú chvíľu na kurte. Cítim sa výborne a verím si na každú súperku. Myslím si, že zdravé sebavedomie mi pomáha k dosahovaniu týchto výsledkov," okomentovala svoju súčasnú formu Kontaveitová.

Šiesta nasadená Španielka Garbine Muguruzová po úvodnej prehre s Plíškovou potrebovala uspieť proti ďalšej českej tenistke Barbore Krejčíkovej. Prvý set s dvojkou záverečného podujatia sezóny síce prehrala, v ďalšom priebehu však zlepšila hru a napokon zvíťazila 2:6, 6:3, 6:4.

Vďaka obratu zostala v hre o postup do semifinále. V nedeľu musí zdolať Kontaveitovú a dúfať v pomoc Krejčíkovej, ktorú čaká derby s Plíškovou. Stále môže postúpiť aj Krejčíková, potrebuje však vyhrať v dvoch setoch a zároveň musí Kontaveitová zdolať Muguruzovú.

"Prvý zápas na turnaji som prehrala po tuhom boji a iné to nebolo ani dnes. Našťastie, tentoraz to pre mňa dopadlo dobre. Som šťastná, ako som zvládla ťažké okamihy v zápase," citovala agentúra AFP dvojnásobnú grandslamovú šampiónku Muguruzovú.

Turnaj majsteriek 2021 v Guadalajare

Skupina Teotihuacán:

Anett Kontaveitová (Est.-8) - Karolína Plíšková (ČR-3) 6:4, 6:0

Garbine Muguruzová (Šp.-6) - Barbora Krejčíková (ČR-2) 2:6, 6:3, 6:4

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Kontaveitová postúpila do semifinále, Češky sa pobijú o ďalšiu miestenku