Stále nepozná definitívu. Murray nevie, či na Wimbledon nastúpi

Andy Murray.
Andy Murray. (Autor: TASR/PA via AP)
SITA|1. júl 2024 o 12:01

Murray pred viac ako týždňom podstúpil menšiu operáciu boľavého chrbta.

LONDÝN. Dvojnásobný wimbledonský šampión Andy Murray ešte ani v nedeľu večer nedokázal povedať, či sa bude môcť predstaviť na treťom grandslamovom turnaji Wimbledon.

Priznal však, že sa "cíti každým dňom lepšie" po menšej operácii boľavého chrbta, ktorý ho vyradil z nedávneho podujatia v londýnskom Queen's Clube.

Ostrieľaný Škót podstúpil operáciu chrbta 22. júna. Cysta mu tlačila na nerv, čo spôsobovalo, že jeho pravá noha bola znecitlivená a mala zhoršenú funkčnosť.

Pred operáciou predpokladal, že je veľmi pravdepodobné, že Wimbledon vynechá. "Bolo to náročných desať dní, ale stále nepoznám definitívu,” povedal Murray.

Tridsaťsedemročný hráč by mal hrať v prvom kole dvojhry v All England Clube v utorok. Spolu so starším bratom Jamiem získali aj voľnú kartu do štvorhry, ktorá sa začne koncom týždňa.

Murray v nedeľu odohral tréningový set. "Išlo to celkom dobre, ale stále nemám stopercentný cit a zmyslové vnímanie v nohe," vysvetlil wimbledonský šampión z rokov 2013 a 2016.

Murray plánuje v pondelok, teda v prvý hrací deň hlavnej súťaže Wimbledonu, podstúpiť lekárske vyšetrenia a odohrať ďalší tréningový set, po ktorom pravdepodobne večer učiní konečné rozhodnutie o štarte na posvätnej tráve.

Rodák z Dunblane už skôr avizoval, že najneskôr po aktuálnej sezóne ukončí bohatú hráčsku kariéru. Tohtoročný Wimbledon by tak mal byť jeho posledný.

Andy Murray by nechcel chýbať ani na olympijskom turnaji v Paríži, ktorý sa začne 27. júla v priestoroch antukového areálu Rolanda Garrosa.

Murray je zatiaľ jediný tenista, ktorý získal dve singlové zlaté olympijské medaily, uspel v Londýne 2012 aj v Riu de Janeiro 2016. V ostatných rokoch ho sužujú zdravotné problémy a podstúpil viacero operácií.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Stále nepozná definitívu. Murray nevie, či na Wimbledon nastúpi