Molčan napodobnil Šramkovú. Stal sa zázrak, vravel po skvelom obrate

Slovenský tenista Alex Molčan.
Slovenský tenista Alex Molčan. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|2. aug 2023 o 15:20

Molčan zdolal domáceho Rakúšana Ofnera.

KITZBÜHEL. Slovenský tenista Alex Molčan napodobil krajanku Rebeccu Šramkovú. V osemfinále turnaja ATP 250 v rakúskom Kitzbüheli zdolal domáceho Sebastiana Ofnera 4:6, 7:5 a 7:6 (5).

V druhom sete prehrával Molčan už 0:5 a 0:30. Odvrátil však dva mečbaly, vrátil sa do zápasu a napokon ho dotiahol do úspešného konca.

V treťom sete viedol 2:0, potom však prehral tri hry za sebou. Až do stavu 6:6 si obaja hráči strážili podanie a o víťazovi rozhodol tajbrejk. V ňom využil Slovák druhý mečbal a vyhral ho 7:5.

Súperom Molčana vo štvrťfinále bude Argentínčan Sebastian Baez, ktorý aktuálne figuruje na 72. mieste rebríčka ATP. Obaja sa stretli pred dvoma rokmi na turnaji v Ostrave, kde Baez v treťom sete zápas skrečoval.

Šramková minulý týždeň na turnaji vo Varšave prehrávala s Češkou Karolínou Muchovou 5:7 a 1:5, odvrátila štyri mečbaly a napokon súperku zdolala.

"Bol som na seba naštvaný. Za stavu 0:3 v druhom sete som si povedal, že v tomto zápase nemám šancu. Začal som hrať agresívne, snažil som sa niečo zmeniť a ani neviem, ako som vyhral druhý set. Stal sa zázrak.

V treťom sete to bol veľký boj, som naozaj šťastný, že som vyhral," citovala slová Molčana oficiálna webová stránka Slovenského tenisového zväzu.

Zápas sa odohrával na centrálnom kurte, proti Molčanovi stál domáci hráč, ktorého hnali vpred rakúski diváci. "Mám rád, keď je publikom proti mne.

Dáva mi to extra motiváciu. Niektorých hráčov to znervózňuje, mne to zvyčajne pomáha. Sú to fanúšikovia a ja ich rešpektujem," dodal k atmosfére najlepší slovenský singlista.

ATP Kitzbühel 2023

Dvojhra mužov - osemfinále:

Alex Molčan (SR) - Sebastian Ofner (Rak.) 4:6, 7:5, 7:6 (5)

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Molčan napodobnil Šramkovú. Stal sa zázrak, vravel po skvelom obrate