Alex Molčan: Nemyslím si, že som hral extra super. Náš tím má na finálový turnaj

Slovenský tenista Alex Molčan.
Slovenský tenista Alex Molčan. (Autor: TASR/AP)
Viktor Kiššimon|17. sep 2023 o 21:00

Na dvorci na historickom Panaténskom štadióne strávil viac ako tri hodiny a na druhej strane siete bola svetová päťka.

BRATISLAVA. V Aténach v stretnutí I. svetovej skupiny Davis Cupu proti Grécku zažil slovenský tenista Alex Molčan dva extrémy. V sobotu si za hodinku a v tréningovom tempe poradil s hráčom z ôsmej stovky Alexandrosom Skorilasom.

No v nedeľu si všetko vynahradil. Na dvorci na historickom Panaténskom štadióne strávil viac ako tri hodiny a na druhej strane siete bola svetová päťka Stefanos Tsitsipas. Molčan vyhral 7:6, 4:6, 6:3 a rozhodol o víťazstve Slovenska 3:1.

Navyše, len druhýkrát v kariére zdolal hráča z top 10 rankingu ATP.

Zdolali ste piateho hráča sveta Stefanosa Tsisipasa a zároveň ste získali bod, ktorý znamená, že slovenský daviscupový tím nevypadne do euro-africkej zóny. Čo pre vás táto výhra znamená?

Je to najväčšia výhra v mojej kariére a prišla v Davis Cupe, bol to rozhodujúci bod, preto je to ešte cennejšie. Som veľmi šťastný, že som sebe, ale aj všetkým tenisovým fanúšikom na Slovensku, mohol dopriať takéto víťazstvo.

Myslím si, že som podal naozaj solídny výkon a koncovku som zvládol ukážkovo. Bol by som rád, keby sa mi to rovnako darilo aj v iných zápasoch. Teraz sa však teším z tohto a som rád, že budeme mať možnosť zahrať si kvalifikáciu o finálový turnaj Davis Cupu.

Čo sa vám premietalo v hlave v kľúčových okamihoch, s prízvukom na miestami naozaj búrlivú atmosféru na Panaténskom štadióne?

Počas celého zápasu som bol psychicky úplne okej. Nastupoval som úplne bez stresu a od prvej lopty som hral úplne uvoľnene.

No dobre, samozrejme, stres vo mne určite bol, ale nechcel som si ho nijak pripúšťať, lebo už aj v druhom sete som vedel, že som blízko, mal som brejkbaly na 5:3. Vtedy som začal pociťovať kŕče v lýtkach, ale rýchlo som to zažehnal a dohral to v pohode

Neobjavila sa vám ani na chvíľu spomienka na nedávny duel na US Open proti Grigorovi Dimitrovovi, v ktorom ste nevyužili náskok 5:2 a mečbaly v rozhodujúcom sete?

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Alex Molčan: Nemyslím si, že som hral extra super. Náš tím má na finálový turnaj