RTVS prinesie počas MS prenosy, relácie aj novinku známu z NHL

Komentátor Pavol Gašpar z RTVS.
Komentátor Pavol Gašpar z RTVS. (Autor: Archív Pavla Gašpara)
Miloslav Šebela|3. máj 2023 o 13:10

Odvysiela všetkých 64 zápasov z MS.

BRATISLAVA. Priame prenosy z MS v hokeji 2023 vo Fínsku aj v Lotyšsku tento rok opäť prinesie fanúšikom RTVS. Verejnoprávna televízia odvysiela z turnaja všetkých 64 zápasov, z nich 34 naživo a zvyšné zo záznamu. 

Prvýkrát bude mať RTVS na šampionáte reportéra na pozícii, ktorá je známa skôr z prenosov z NHL. Počas zápasov v Rige bude priamo medzi striedačkami sledovať hru Ondrej Rusnák.

Bývalý reprezentant sa nebude môcť počas zápasu rozprávať s hráčmi ani s členmi realizačného tímu, ale môže prinášať postrehy a detaily, ktoré diváci inak nemôžu v prenose postrehnúť. 

V kabíne aj Citronáda

Okrem priamych prenosov a štúdií budú neoddeliteľnou súčasťou vysielania RTVS sprievodné relácie.

Každý deň počas trvania svetového šampionátu sa diváci môžu tešiť na zábavnú talkšou Richarda Lintnera Citronáda. Po nej bude nasledovať spravodajský sumár so zostrihom všetkých zápasov daného dňa. 

Novinkou bude relácia V kabíne. Seriál predstaví divákom prácu kustódov, masérov, trénerov a hráčov, ktorá často zostáva skrytá pred kamerami. 

Celý program zo šampionátu bude vysielať na programe :Šport. 

V štúdiu budú Gáborík a Valábik

Priame prenosy budú komentovať Pavol Gašpar a Marek Marušiak.

V pozícii expertov budú v dejisku MS sledovať zápasy Vladimír Országh, Ondrej Rusnák, Tomáš Surový a Rastislav Konečný. 

V štúdiu v Bratislave budú v pozícii analytikov podobne ako minulý rok bývalí reprezentanti Boris Valábik a Marián Gáborík.

Rádio Slovensko naživo ponúkne poslucháčom všetky stretnutia slovenskej reprezentácie v skupine a v prípade postupu aj v play-off.

Zároveň bude poslucháčov informovať aj aktuálnymi živými vstupmi zo všetkých stretnutí základnej i vyraďovacej fázy v oboch dejiskách.

Slovenská reprezentácia odohrá svoje zápasy na majstrovstvách sveta v B-skupine v Rige. Jej súpermi budú tímy Kanady, Česka, Lotyšska, Švajčiarska, Kazachstanu, Slovinska a Nórska. Šampionát sa začína 12. mája. 

Okrem verejnoprávnej televízie budú môcť sledovať slovenskí diváci niektoré zápasy aj na ČT Sport, keďže túto stanicu ponúka viacero káblových operátorov na Slovensku.

RTVS tento rok končí platnosť vysielacích práv na hokejové majstrovstvá sveta. Od budúceho roka získala práva JOJ Šport. Hokejové MS by súkromná televízia mala vysielať v rokoch 2024 až 2028. 

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2023»RTVS prinesie počas MS prenosy, relácie aj novinku známu z NHL