Ťažký pád Simona Fourcada bez vážnejších následkov

SITA|26. okt 2010 o 15:08

V sobotných kontrolných rýchlostných pretekoch francúzskych biatlonistov na záver ich sústredenia vo vysokohorskom stredisku v Tignes mal ťažký pád Simon Fourcade, siedmy muž celkovej klasifikácie Svetového pohára 2009/10.

TIGNES.

Preteky nedokončil a prvé informácie hovorili o tom, že pravdepodobne bude musieť na niekoľko týždňov prerušiť prípravu a nestihne ani začiatok blížiacej sa sezóny.

"Vyzeralo to hrozne, ale našťastie nič vážne sa nestalo," upokojuje svojich priaznivcov 26-ročný majster sveta v zmiešanej štafete z minuloročného šampionátu v juhokórejskom Pjongčangu Simon Fourcade. Pre poľský server www.sportowefakty.pl opísal celú situáciu.

"Bolo na technicky náročnom mieste. V prudkom klesaní nasledovala zákruta o stoosemdesiat stupňov. Vedel som, že som druhý a za svojím bratom Martinom zaostávam iba o niekoľko sekúnd. Zariskoval som. Mal som príliš veľkú rýchlosť, aby som tú zákrutu zvládol a vyletel som z trate. Mám dva stehy na pere, bolí ma lopatka, mám odreniny na tvári, na kolenách a rukách. Všetko je však v poriadku, už koncom týždňa chcem štartovať na pretekoch s hromadným štartom," cituje spomínaný zdroj staršieho z bratskej dvojice Fourcadovcov, ktorá po ukončení kariéry Raphaela Poireho tvrdí muziku vo francúzskej reprezentácii.

Simon Fourcade celkom prirodzene túži po úspechu. Vrcholom nadchádzajúcej sezóny budú marcové majstrovstvá sveta v ruskom Chanty-Mansijsku. "Mojím hlavným cieľom je úspešná celá sezóna. Veľmi rád by som sa častejšie objavoval na stupňoch pre medailistov. No a chcem svoju prvú medailu z pretekov jednotlivcov, zatiaľ som majstrom sveta iba v štafete," neskrýva svoje odvážne plány Simon Fourcade.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Ťažký pád Simona Fourcada bez vážnejších následkov