Tatar zažiaril. Strelil svoj prvý hetrik v NHL a bol najväčšou hviezdou zápasu

Tomášovi Tatarovi vyšiel zápas parádne.
Tomášovi Tatarovi vyšiel zápas parádne. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|18. dec 2016 o 05:50

V noci zabodovalo aj duo Slovákov z Chicaga. Marián Hossa a Richard Pánik prispeli k víťazstvu jednou prihrávkou.

BRATISLAVA. V septembri podával skvelé výkony na Svetovom pohári v Toronte. Bol najlepším strelcom Tímu Európy a pomohol mu k postupu do finále.

Lenže úvod novej sezóny v zámorskej NHL mu príliš nevyšiel. V prvých tridsaťjeden zápasoch strelil iba štyri góly.

V noci zo soboty na nedeľu však Tomáš Tatar exceloval. V súboji na domácom ľade proti Anaheimu mal najvýraznejšiu zásluhu na konečnom triumfe Detroitu Red Wings 6:4. Prispel k nemu hetrikom - bol vôbec prvý v jeho kariére v prestížnej súťaži.

Druhý Slovák v domácom drese Tomáš Jurčo sa do bodových štatistík nezapísal.

Detroitu sa nedarilo

Detroit dal šesť gólov v jednom zápase prvýkrát v tomto ročníku. V ostatných štyroch dueloch päťzápasovej domácej série sa mu pritom vôbec nedarilo.

Mal bilanciu 0-3-1 a skóroval len trikrát.

"Uvedomujeme si, že sme v posledných súbojoch nehrali dobre. Preto sme aj už aj my potrebovali, aby sa k nám šťastne odrazil nejaký puk," vravel pre nhl.com Tatar, ktorý sa práve pred tretím gólom dostal k puku úplne nečakane. Z ničoho nič sa ocitol sám pred brankárom súpera. Nezaváhal a efektne zakončil.

Tomáš Tatar v noci dosiahol svoj prvý hetrik kariéry v NHL.

Tatar v doterajšom priebehu nazbieral v tridsiatich dvoch súbojoch štrnásť bodov - za sedem gólov a sedem asistencií. Na konte však má aj desať mínusových bodov.

Tomáš Jurčo zatiaľ nastúpil na deväť zápasov. Na prvý bod v sezóne stále čaká.

"Po tom, čo sme predviedli v predchádzajúcich stretnutiach, sme ukázali pokrok. To je to, čo je pre mňa najpodstatnejšie," tešil sa tréner Red Wings Jeff Blashill.

"Dúfam, že to dokážeme zopakovať i v pondelok."

Zahrajú si pod otvoreným nebom

Do štatistík sa zapísali aj obaja Slováci v drese Chicaga. Na ľade St. Louis Blues zaznamenali Marián Hossa aj Richard Pánik zhodne jednu prihrávku na gól.

Blackhawks zdolali domácich v prestrelke 6:4.

Slováci Marián Hossa (vľavo) a Richard Pánik (vpravo) sa tešia z jedného z gólov so svojím spoluhráčom Vinniem Hinostrozom (v strede).
Slováci Marián Hossa (vľavo) a Richard Pánik (vpravo) sa tešia z jedného z gólov so svojím spoluhráčom Vinniem Hinostrozom (v strede). (Autor: TASR/AP)

Skúsený Hossa má aktuálne v štatistikách dvadsaťtri bodov (16+7), Pánik po skvelom úvode sezóny o deväť menej (8+6).

Zápas bol generálkou na januárový duel pod otvoreným nebom - Bridgestone Winter Classic. Na druhý deň nového roka si oba tímy zmerajú sily na Busch Stadium, ktorý je domovským stánkom bejzbalových St. Louis Cardinals.

"Je to pre nás veľké víťazstvo proti nášmu najväčšiemu rivalovi," tešil sa útočník Chicaga Vinnie Hinostroza, ktorý skóroval prvý raz od 19. novembra.

"Ak chceme patriť medzi top tímy ligy, musíme byť ešte lepší. Boli tam z našej strany pozitívne záblesky, ale nie dosť," dodal brankár Blues Jake Allen.

Hrivík stále nebodoval

V drese New Yorku Rangers nastúpil na svoj siedmy zápas v tejto sezóne Marek Hrivík. Odohral necelých desať minút a naďalej zostáva bez zisku bodu.

Rangers vyhrali v Nashville 2:1 po samostatných nájazdoch.

Mats Zuccarello strieľa víťazný gól New Yorku Rangers v nájazdovom rozstrele.
Mats Zuccarello strieľa víťazný gól New Yorku Rangers v nájazdovom rozstrele. (Autor: TASR/AP)

NHL - sobota:

Dallas - Philadelphia 3:1 (0:1, 1:0, 2:0)

Góly: 25. R. Faksa (A. Roussel, B. Ritchie), 43. Cracknell (Klingberg, Seguin), 60. Jordie Benn (Jamie Benn, R. Faksa) - 17. Leier (N. Cousins)

Minnesota - Arizona 4:1 (1:0, 1:0, 2:1)

Góly: 17. R. Suter (E. Staal, Parise), 32. Graovac, 44. Ch. Stewart (Spurgeon), 60. E. Staal (Ch. Coyle, M. Koivu) - 59. Perlini (Ch. Dvorak, C. Murphy)

Toronto - Pittsburgh 2:1 pp (1:1, 0:0, 0:0 - 1:0)

Góly: 13. Malkin (Justin Schultz, Crosby), 62. Jake Gardiner (Marner) - 14. Zajcev (Marner, James van Riemsdyk)

/Martin Marinčin (Toronto) nehral/

Ottawa - New Jersey 3:1 (1:1, 1:0, 1:0)

Góly: 4. Bobby Ryan (Chris Kelly, Dzingel), 22. Brassard (Zack Smith, M. Stone), 60. Zack Smith (Pageau, Chris Kelly) - 11. John Moore (Cammalleri, T. Zajac)

Detroit - Anaheim 6:4 (1:2, 3:1, 2:1)

Góly: 14. Tatar (Mike Green, Mantha), 28. Tatar (X. Ouellet, J. Ericsson), 32. Larkin (Glendening, Sheahan), 38. X. Ouellet (Vanek, Nyquist), 45. Tatar (Zetterberg, Mantha), 51. F. Nielsen (Sproul, Vanek) - 4. Rakell (S. Vatanen, Lindholm), 11. S. Theodore (Kesler, Getzlaf), 26. Cam Fowler (Cogliano, Kesler), 47. Rakell

/Tomáš Tatar (Detroit) odohral 18:21 min, vyslal tri strely na bránu a všetky premenil na gól - zaznamenal hetrik. Pripísal si tiež tri plusové body a tri hity/

/Tomáš Jurčo (Detroit) odohral 7:26 min, za tento krátky čas ani raz strelecky neohrozil brankára súpera a nijakým spôsobom sa nezapísal do štatistík/

Washington - Montreal 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)

Góly: 35. Nicklas Bäckström (Justin Williams, Ovečkin) - 15. Lehkonen, 37. Petry (Pacioretty, Danault)

Carolina - Buffalo 2:1 sn (1:0, 0:0, 0:1 - 0:0, 1:0)

Góly: 15. Nordström (McClement, Pesce), rozhodujúci samostatný nájazd premenil Stempniak - 58. E. Kane (Jake McCabe, Foligno)

St. Louis - Chicago 4:6 (1:1, 3:2, 0:3)

Góly: 1. Berglund (Edmundson), 24. Brodziak (Reaves, Edmundson), 35. Berglund (Steen, Perron), 40. Pietrangelo (Edmundson, Lehterä) - 20. Rasmussen (Pánik, Krüger), 31. Kane (van Riemsdyk), 39. Campbell (Panarin, Kane), 41. Hjalmarsson (Panarin, Krüger), 56. Hinostroza (Seabrook, Hossa), 60. Panarin (Keith)

/Marián Hossa (Chicago) odohral 18:33 min, vyslal štyri strely, svoje štatistiky rozšíril o jednu asistenciu, jeden mínusový bod a jeden zblokovaný pokus/

/Richard Pánik (Chicago) odohral 16:39 min, dvakrát strelecky ohrozil brankára súpera, prihral na jeden gól, zaznamenal tiež dva plusové body a tri hity/

Nashville - NY Rangers 1:2 sn (0:1, 1:0, 0:0 - 0:0, 0:1)

Góly: 30. Fisher - 8. Nash (Hayes, Holden), rozhodujúci nájazd premenil Vesey

/Marek Hrivík (Rangers) odohral 9:25 min, dvakrát vystrelil na bránu súpera, na bod v tejto sezóne však stále čaká, zaznamenal len dva hity/

Edmonton - Tampa Bay 3:2 sn

Góly: 24. Lucic (Draisaitl, Sekera), 48. Draisaitl (Letestu, Sekera), rozh. nájazd McDavid - 39. Drouin (Hedman, Point), 43. Johnson (Conacher, Nesterov)

/Andrej Sekera (Edmonton) odohral 23:29 min, vyslal dve strely na bránu, prihral na dva góly. Pripísal si tiež jeden mínusový bod a jeden hit/

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Tatar zažiaril. Strelil svoj prvý hetrik v NHL a bol najväčšou hviezdou zápasu