Tatar sa chce dostať do prvého tímu Detroitu

Tomáš Tatar.
Tomáš Tatar. (Autor: TASR)
SITA|18. sep 2011 o 14:47

Tomáš Tatar získaval skúsenosti v NHL, keď sa pripravoval s Red Wings počas play-off.

DETROIT. Hokejový útočník Tomáš Tatar by si chcel v kempe Detroitu vybojovať miesto v prvom tíme Red Wings. O miestenku do mužstva sa spolu s ním vážne uchádzajú aj Cory Emmerton, Jan Muršak, Fabian Brunnström, Greg Johnson a Chris Conner.

"Mohol by som teraz sa dostať do tímu, ale na druhej strane viem, že v kempe je veľa dobrých hráčov. Budem sa pokúšať hrať dobre a urobiť niečo viac ako oni, aby sa naplnil môj cieľ. Moja šanca prišla a ja o ňu budem tvrdo bojovať," povedal pre Left Wing Lock Tatar.

Rodák z Dubnice by sa najradšej už do Grand Rapids, kde hrá v AHL farma Red Wings, nevracal. Ak by sa tak stalo, bol by pravdepodobne kľúčovým hráčom Griffins.

"Momentálne neviem, či budem hrať v Detroite alebo v Grand Rapids. Ak ma pošlú do Grand Rapids, budem sa snažiť pomáhať svojou produktivitou tomuto tímu. Verím, že Grand Rapids by mohlo tento rok postúpiť do play-off," doplnil Tatar.

Dvadsaťročný hokejista má za sebou deväť zápasov v NHL, hneď v prvom sa presadil strelecky. Na jar mohol získavať skúsenosti, keď sa pripravoval s Red Wings počas play-off.

"Bolo to pekné sledovať, ako sa pripravujú spoluhráči na play-off. Pred rokom som niečo podobné nezažil. Tentoraz to bola pre mňa dobrá skúsenosť. Chcel by som si jedného dňa zahrať play-off," uviedol pre Left Wing Lock Tatar.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Tatar sa chce dostať do prvého tímu Detroitu