Tatar a Pánik dostali kvalifikačné ponuky na zmluvy

Tomáš Tatar sa v uplynulej sezóne usadil v prvom tíme Detroitu.
Tomáš Tatar sa v uplynulej sezóne usadil v prvom tíme Detroitu. (Autor: SME - TOMÁŠ BENEDIKOVIČ)
TASR|1. júl 2014 o 08:30

Ak by niekoho z nich chcel získať iný klub, doterajší zamestnávateľ musí minimálne vyrovnať jeho ponuku.

DETROIT/TAMPA. Vedenie klubu NHL Detroit Red Wings ponúklo slovenskému hokejistovi Tomášovi Tatarovi novú zmluvu a udržalo si tak na neho práva.

Rovnako urobila aj Tampa Bay v prípade ďalšieho slovenského útočníka a obmedzeného voľného hráča Richarda Pánika. Informovali o tom zámorské médiá.

Tatarovi v posledný júnový deň vypršala s Detroitom zmluva, ktorá mu zaručovala na profiligovej úrovni ročný plat 650.000 dolárov (s bonusmi 840-tisíc dolárov).

Mohol byť voľným hráčom

Ak by ako obmedzený voľný hráč nedostal od Detroitu kvalifikovanú ponuku na nový kontrakt, od 1. júla by sa ocitol na trhu s voľnými hráčmi NHL.

Aj teraz sa síce môže dohodnúť na zmluve s hociktorým iným klubom profiligy, no Detroit má právo ponuku konkurencie dorovnať.

Dvadsaťtriročný krídelník sa v uplynulom ročníku udomácnil v zostave Detroitu a v základnej časti si vytvoril kariérne maximá v počte štartov (73), gólov (19), asistencií (20) i bodov (39). S 19 gólmi bol po Gustavovi Nyquistovi druhým najlepším strelcom tímu.

Na konte mal aj dvanásť plusiek, pričom v priemere odohral na ľade 14:21 min. Okrem toho si zahral aj na majstrovstvách sveta v Minsku, kde v 7 stretnutiach získal osem bodov (4+4) a patril k lídrom Slovenska. Predstavil sa aj na zimnej olympiáde v Soči (4 zápasy, 1+1).

"Sme v štádiu rokovaní a všetko sa môže natiahnuť na niekoľko týždňov. Hľadáme spoločnú cestu, aby to vyhovovalo obom stranám. Kvalifikačný kontrakt, ktorý mi Red Wings dali, znamená len to, aby som sa nestal voľným hráčom. Museli mi ho ponúknuť, aby sme mohli pokračovať v rokovaniach, inak by som bol od dnes voľným hráčom na trhu," uviedol na svojom profile na sociálnej sieti Facebook Tomáš Tatar.

Pánik strelil tri góly

Pánikovi na konci júna vypršal kontrakt na 790.000 dolárov (s bonusmi 900-tisíc dolárov). Dvadsaťtriročný krídelník odohral v uplynulej sezóne za Tampu 50 zápasov s bilanciou tri góly a desať asistencií. Nechýbal ani na ZOH v Soči a MS v Minsku.

Detroit dal kvalifikované ponuky aj šestici ďalších obmedzených voľných hráčov - útočníkom Rileymu Sheahanovi, Landonovi Ferrarovi, Mitchovi Callahanovi, Andrejovi Nestrašilovi a obrancom Dannymu DeKeyserovi a Adamovi Almquistovi.

Naopak, klub si neuplatnil práva na Coryho Emmertona, Willieho Coetzeeho, Trevora Parkesa, Gleasona Fourniera a Maxa Nicastra.

Tampa dala kvalifikované ponuky na nové kontrakty aj Brettovi Connollymu, Dmitrimu Korobovovi, Codymu Kuynkovi, Philippe Paradisovi a Andrejovi Šustrovi.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Tatar a Pánik dostali kvalifikačné ponuky na zmluvy